Home Kultura FOTO: Biskup Perić na Široko Brijegu podijelio sakrament Svete potvrde za 237...

FOTO: Biskup Perić na Široko Brijegu podijelio sakrament Svete potvrde za 237 mladih župljana

SHARE

Uširokobriješkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u nedjelju je 237 mladih župljana primilo sakrament Svete potvrde, odnosno Krizme.
Svečano euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu je predvodio biskup mostarsko–duvanjski msgr. Ratko Perić.

Krizmanica Marija Pavković pozdravila je oca biskupa i sve prisutne slijedećim riječima:
Preuzvišeni Oče biskupe!
Radosna srca Vas pozdravljam u ime nas 235 krizmanika. Pozdravljam Vas i u ime cijele župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na ovom predivnom Brijegu.
Stojimo ovdje pred Vama spremni da primimo Darove Duha Svetoga. Za ovaj sveti sakrament smo se pripremali na župnom vjeronauku na kojem su nas vodili naši svećenici. Ovim putem ih pozdravljamo i zahvaljujemo im što su nas pripremali i duhovno obogatili. Dragi roditelji: hvala vam što ste posijali u nas sjeme vjere i razvijali ga. Molimo vas da to nastavite neprestano činiti uz pomoć naše širokobriješke Majke. Također zahvaljujemo našim kumovima koje smo sami izabrali jer smatramo da nas mogu voditi u vjeri i svojim nam primjerom pokazivati kako ljubiti Boga i bližnjega. Hvala vam što ste prihvatili tu obvezu i dužnost!
Ovaj sveti sakrament će nam dati novu snagu i poticaj da svoj život usmjerimo u luku vječnog spasenja. Kao punoljetni kršćani, nastojat ćemo surađivati s Duhom Svetim i koristiti Njegove darove koje ćemo primiti zahvaljujući milosti i snazi našega Spasitelja Isusa Krista koja Crkvom teče preko apostola i njihovih nasljednika sve do Vas i preko Vas, Oče biskupe.
Molitve svoje uzdižemo Bogu živomu koji proniče dubine našega srca. Da nam podari mudrost u življenju, razum u spoznaji Isusa Krista, sposobnost znanja da tražimo plemenito i dobro da život ne potratimo tražeći ono što pripada ovome svijetu. Dar savjeta molimo da pronađemo istinu koju ćemo darivati drugima. Dar svete pobožnosti ištemo da Ga ljubimo iznad svega. Jakost molimo u obrani od protivština svijeta i tijela. Posebno molimo da nas obdari svetim strahom da nikada ne odemo od Njega Boga svoga, da ostanemo uvijek blizu, i u vremenu radosti i tuge. Uvijek i u svemu dobri Bože daruj nam svoje misli, da možemo kročiti prema Kraljevstvu istine, pravde i mira.
Molimo Vas, oče biskupe, da nas i naše prošnje uključite u svoje molitve u ovom svetom euharistijskom slavlju kako bismo mogli uvijek slijediti Krista i Njegovu Riječ, te služiti Bogu, Crkvi i bližnjima.
Oče biskupe, još jedanput zahvaljujemo na Vašem dolasku i želimo Vam dobrodošlicu na naš Brijeg!