Home Kultura Za najljepše markice nagrađeni Kristina Ćavar, Magdalena Džinić Hrkać i Dinko Rajič

Za najljepše markice nagrađeni Kristina Ćavar, Magdalena Džinić Hrkać i Dinko Rajič

SHARE

Svečanost proglašenja najljepše marke Hrvatske pošte Mostar izdane u 2016. godini održana je danas, 4. svibnja u Glavnoj pošti Mostar , a nagrade za najljepše marke osvojili su Kristina Ćavar, Magdalena Džinić Hrkać i Dinko Rajič.

Za markica s motivom mitologije i svadbenih običaja prvu nagradu osvojila je akademska slikarica Kristina Ćavar.
„Marka prikazuje temu mitologije i sastavljena je od dva likovna prikaza. Samog drijena kao biljke i priču u kojoj se nalaze mladenci i djeca, koju je mladenka poželjela imati sa svojim mužem“, pojasnila je nagrađena autorica Kristina Ćavar za Pogled.ba.
Na djelu formata A4 teknikom akrilik kako kaže radila je više od dva tjeda, a kako naglašava inspiriralo ju je slavljenje života,  ljubavi,  radosti i obitelji. U filateliji HP Mostar aktivna je od 2010. godine kada je po prvi put dobila likovno riješenje za božić i od tada se redovito prijavljuje na najtječaj za izbor najljepše markice.
„Prošle godine sam osvojila drugu nagradu za drvenog konjica. Ova nagrada mi je veliko priznanje i poticaj za daljni rad“, kazala je ponosna autorica najljepše markice u 2016. godini.

Drugonagrađena je također akademska slikarica Magdalena Džinić Hrkać, koja ističe kako joj nije prvi put da sudjeluje na  natjecanju za najljepšu markicu ali joj je prvi put da je osvojila nagradu i to za ‘Bijeli lopoč’, koji osobno obožava.
„Jako sam sretna zbog nagrade, osobito zato što me inspirirala sama flora i ljepota cvijeta koju sam željela što vjernije prikazati“, kazala je za Pogled.ba drugonagrađena Džinić Hrkać.

Treću nagradu u izboru najljepše markice osvojio je poznati mostarski poštar Dinko Rajič sa božićnom motivom, zbog čega je izuzetno sretan i ponosan.
„Ovu markicu posvećujem poštarima, jer je na njoj ‘Snješko bijelić’ sa torbom“, kazao je mostarski poštar koji radi iznimno težak i zanimljiv posao, a godinam ga kako ističe drži ljubav za ljude i ono što donosi poštarski posao.

Voditeljica sektora za odnose s javnošću HP Mostar Željka Šaravanja ističe kako je ova manifestacija koja se u gradu na Neretvi održava četvrtu godinu za redom iznimno značajna i poticajna, zbog čega vjeruje da će postati i tradicija, jer su takvi izbori u svijetu veoma česti.

„Moram kazati da smo sretni što smo 2016. godine  na  Svjetskom natjecanju osvojili zlatnu medalju u kategoriji malih poštanskih operatora gdje spada Hrvatska pošta Mostar, za naš izložak. Naše marke se nalaze i u kraljevskim filatelističkim zbirkama i stižu u sve krajeve svijeta“, kazala je Šaravanja za Pogled.ba.

U sklopu svečanosti dodjele nagrada za najljepšu markicu održano je i proglašenje pobjednika u nagradnoj igri „Izbor najljepše marke HP Mostar 2016.“, u kojoj su sudjelovali svi oni koji su glasovali za najljepšu markicu bilo u pošti ili putem interneta. Dodjeljene su vrijedne nagrade, među kojima je boravak u Dubrovniku za dvije osobe i opuštajući boravak u Eko selu Grabovica.