Home Politika Fadil Novalić dolazi na Bijaču na obilježavanje sustava BIMS

Fadil Novalić dolazi na Bijaču na obilježavanje sustava BIMS

SHARE

Svečano obilježavanje službenog uvođenja informacijskog sustava za rad u prekograničnom prometu roba (BIMS) i službenih Odjela za federalne inspektorice i inspektore u Sektoru granične inspekcije Federalne uprave za inspekcijske poslove, održati će se 11. svibnja na Graničnom prijelazu Bijača u 14 sati.

Pored mnogobrojnih predstavnika međunarodnih organizacija, s kojima Federalna uprava ima iznimno dinamičnu i uspješnu poslovnu saradnju u realizaciji niza projekata, koji su doprinijeli da Federalna uprava izraste u snažan i efikasan kontrolni organ, događaju će nazočiti predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti državne i entitetske razine, među kojima i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Podsjetimo, Federalna uprava za inspekcijske poslove razvila je sustav za prekograničnu kontrolu roba – BIMS (Border Inspection Management System) kako bi se ubrzao proces prekogranične kontrole roba, omogućilo jednako postupanje na svim carinskim ispostavama i mjestima carinjenja, te osigurala efikasnija administracija.