Home Društvo Ministarstvo obrane ne poštuje presude hrvatskih sudova?!

Ministarstvo obrane ne poštuje presude hrvatskih sudova?!

SHARE

Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske u slučaju branitelja Viktora Dževlana ne postupa po presudi Visokog Upravnog suda RH već dvije godine.

Presuda od 24. rujna 2014. godine hrvatskog branitelja Viktora Dževlana može poslužiti kao primjer u kojem se može iščitati što su ministri obrane RH napravili u zaštiti stečenih prava hrvatskih branitelja. Viktor Dževlan kao profesionalni vojnik Hrvatske vojske ima impresivnu karijeru, koju je započeo kao dragovoljac, a kasnije kao profesionalac koji je zaključio Ugovor s Ministarstvom obrane. Ministri branitelja Matić, Kotromanović i njihovi prethodnici zagorčali su život hrvatskih branitelja donoseći rješenja kojim su uskraćivali temeljna prava. Ostali smo zaprepašteni kada smo doznali da se Ministarstvo obrane, kojega je trenutno ministar Damir Krstičević, oglušilo na presudu Visokog upravnog suda u predmetu Viktora Dževlana.

Nakon višegodišnjeg parničenja sud je donio presudu u korist Viktora Dževlana po kojoj ne postupa Ministarstvo obrane kao Tuženi. Apsurd je da je Viktor Dževlan dobio sve sudske sporove protiv Ministarstva Obrane, Mirovinskog i HZZO-a, a do danas nije dobio zakonitu skrb. Da smo zemlja apsurda potvrđuje i ova presuda  Visokog upravnog suda Republike Hrvatske od 24. rujna 201.4 godine, kojom se poništava Rješenje Ministarstva obrane Republike Hrvatske.