Home Gospodarstvo DEMANTI JP EP HZHB EP HZ HB: Sva zapošljavanja u poduzeću...

DEMANTI JP EP HZHB EP HZ HB: Sva zapošljavanja u poduzeću sukladna zakonu i Planu poslovanja

SHARE

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar objavila je demanti na pisanje mostarskog Dnevnog lista koje prenosimo u cijelosti:

Potaknuti prenošenjem informacija pojedinih medija u krivom kontekstu sa zadovoljstvom ističemo da je JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar od kolovoza 2015. do kolovoza 2016. godine zaposlila 377 radnika, od čega najviše pripravnika, mladih inženjera. Ponosni smo  što smo u poziciji zapošljavati mlade obrazovane ljude i time im osigurati ostanak i opstanak na našem području. Sva zapošljavanja kao i svi drugi procesi u poduzeću odvijaju se na temelju zakona i internih akata Društva, a sukladno Planu poslovanja.

Kad je riječ o kratkoročnom kreditu, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je u siječnju ove godine zaključila Ugovor s UniCredit Bankom d.d. Mostar o kratkoročnom, tzv. over-draft kreditu u iznosu od 14 milijuna KM, na godinu dana, od čega do danas nije iskorištena niti jedna marka.

Odluka o zaključivanju Ugovora o navedenom kreditu je preventivni korak jer se nalazimo u izrazito lošoj hidrološkoj situaciji, zbog čega kupujemo dodatne količine  električne energije na tržištu, i u tijeku su nam velike investicije, od kojih izdvajamo vjetroelektranu Mesihovina za koju očekujemo isporuku opreme tijekom 7. 8. i 9. mjeseca u vrijednosti od 120 milijuna KM, a na što moramo platiti PDV u iznosu od oko 20 milijuna maraka. Navedena sredstva nisu planirana niti će se koristiti za plaće ni druga davanja radnicima.

Također neki mediji obmanjuju javnost iznošenjem podatka da je na računima JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar prije 16 mjeseci bilo 50 milijuna maraka i sve obveze plaćene, pri tom zanemarujući činjenicu da je u tom razdoblju bilo 35 milijuna tekućih obveza i 282,6 milijuna potraživanja.

Unatoč svemu navedenome, Uprava JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar na čelu s mr. sc. Marinkom Giljom poduzela je sve mjere štednje i racionalizacije poslovanja, pri tom ne ugrožavajući pogonsku spremnost, i tako lošu hidrološku 2016. godinu završila s pozitivnim poslovanjem, te ostvarila dobit od 2,3 milijuna KM.

Nastavljajući trend štednje i smanjenja svih mogućih troškova JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je i u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila dobit od 2,5 milijuna KM, priopćeno je iz Odjela  korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZ HB Mostar.