Home Kultura Obilježena 70. obljetnica Medicinske škole u Mostaru

Obilježena 70. obljetnica Medicinske škole u Mostaru

SHARE

Pod visokim pokroviteljstvom dr. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru, danas je Svečanom akademijom obilježen Dan škole i 70. obljetnica osnutka Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Stana Rotim, ravnateljica Srednje medicinske škole u Mostaru ukratko se osvrnula na 70 godina njezina postojanja, ističući kako Škola može biti ponosna na veliki broj učenika, koji su nakon srednjoškolskog obrazovanja postigli zapažene svjetske rezultate, ne samo u oblasti medicine nego i u drugim oblastima.

Zahvalila je svima koji su kroz sedamdeset godia pomagali Školu i zajedno s njezinim učenicima i djelatnicima pridonijeli da postane jedan od zaštitnih znakova Grada Mostara.

Čestitajući Dan škole i 70. obljetnicu njezina utemeljenja, premijer HNŽ Nevenko Herceg istaknuo je kako je Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica prošla trnovit put, te da je – ne samo opstala – nego stigla do vrha zahvaljujući ustrajnosti i nesebičnu dijeljenju znanja.

Riječi čestitke za obljetnicu i sav postignuća uputio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazavši kako Medicinska škola može biti na ponos grada i uvijek će imati potporu grada.

U okviru proslave promovirana monografija „Škola za život“ autora Marinka Jovanovića.