Home Crna kronika HNŽ ce s Gradom Mostarom preuzeti troškove ispraćaja i ukopa stradalih u...

HNŽ ce s Gradom Mostarom preuzeti troškove ispraćaja i ukopa stradalih u zrakoplovnoj nesreći

SHARE

Zbog teške zrakoplovne nesreće koja se dogodila 13. svibnja 2017. godine na području Mostara, a u kojoj je smrtno stradalo pet osoba, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije je na današnjoj izvanrednoj sjednici donijela Odluku da se utorak, 16. svibnja 2017. godine proglasi Danom žalosti na području Hercegovačko – neretvanske županije.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području Hercegovačko – neretvanske županije. Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Vlada je, također, usvojila Zaključak kako će zajedno s Gradom Mostarom preuzeti troškove ispraćaja i ukopa stradalih u ovoj teškoj nesreći, prenosi večernji list BiH. Podsjetimo, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić donio je ranije odluku o proglašenju Dana žalosti u Mostaru, u utorak, 16. svibnja, povodom smrti pet građana Grada Mostara u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. svibnja.

Komemoracija za stradale u zrakoplovnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u Mostaru, održat će se u utorak, 16. svibnja, u 12:30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, priopćeno je iz Gradske uprave Mostar.