Home Društvo Studenti mostarskog Sveučilištva osvojili zlato na Mašinijadi

Studenti mostarskog Sveučilištva osvojili zlato na Mašinijadi

SHARE

Studenti stojarstava i računarstva Sveučilišta u Mostaru vratili su se s 57. Mašinijade s osvojenim prvim mjestom u natjecanju iz kolegija Nauka o čvrstoći. Zlatnu medalju za mostarsko Sveučilište osvojili su Anto Kesten i Mile Majstorović. Mostarski studenti bili su uspješni i u natjecanju iz kolegija Mahanika fuida na kojemu su zauzeli šesto mjesto.

Ove godine prvi put sudjelujem na Mašinijadi, atmosfera je bila odlična. Iz Budve sam se vratila puna dojmova i novih poznanstava“, rekla je Zdravka Rajič, studentica treće godine strojarstva.

Na ovogodišnjoj Mašinijadi koja se održavala u Budvi sudjelovalo je 15 fakulteta iz regije. Studenti su imali priliku zabavljati se i okušati u natjecanjima u znanju i sportu. Fakultet strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru predstavljalo je preko 40 studenata.

Predsjednica Studentskog zbora Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru Ana Bokšić već tri godine sudjeluje na Mašinijadi, a ove godine prvi put kao predstavnik organizator za Mostar.

Kaže kako je ove godine uvidjela veličinu i kvalitetu jedne ovakve manifestacije. „Svakodnevna druženja nam pomažu da se međusobno povežemo i steknemo nova poznanstva. Nikada ne znamo kada nam može zatrebati kolega iz susjednih država. Nadam se da će se naši studenti još više aktivirati i da ćemo na sljedećim Mašinijadama ostvariti veći uspjeh“,  kazala je Ana.