Home Crna kronika Uhvaćeni na djelu u Imotskom: Švercali meso i duhan iz BiH

Uhvaćeni na djelu u Imotskom: Švercali meso i duhan iz BiH

SHARE

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i dvojicom 34-godišnjaka.

Utvrđena je sumnja da su dvojica 34-godišnjaka, od kojih je jedan policijski službenik, 6. travnja na području Bosne i Hercegovine kupili oko 75 kilograma svježeg mesa, kojeg su zatim unijeli u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora, protivno odredbama Zakona o veterinarstvu, čime su počinili kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“, te je protiv njih podnesena kaznena prijava. Protiv policijskog službenika je u tijeku postupak udaljenja iz službe.

23-godišnjak se sumnjiči da je 7. travnja iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prenio 50 kilograma rezanog duhana, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora, a zatim ga je prodao 42-godišnjaku kojeg su policijski službenici istog dana u večernjim satima na području Imotskog zatekli s navedenom količinom duhana pa je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.