Home Crna kronika Nakon nesreće u kojoj su poginule majka i kćer: Liječnici se bore...

Nakon nesreće u kojoj su poginule majka i kćer: Liječnici se bore za život trogodišnje djevojčice

SHARE

Liječnici tuzlanskog Kliničkog centra bore se za život trogodišnje djevojčice A. H., koja je sinoć teško ozlijeđena u strahovitoj prometnoj nesreći, u kojoj su poginule 38-godišnja Ajša Kurbašić i njena 15-godišnja kćerka Irmela.

– Trogodišnje dijete nalazi se na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, priključeno je na aparate za umjetno disanje. U izuzetno je teškom stanju, pod stalnim liječničkimnadzorom, a sve dalje prognoze su neizvjesne – potvrdio je za Faktor Eldar Šehić iz Službe za odnose s javnošću UKC Tuzla.

Dijete se u trenutku nesreće nalazilo u vozilu Opel Kadett, koje se na magistralnom putu Gradačac – Ormanica, u mjestu Vučkovci, sudarilo s kamionom marke mercedes, za čijim upravljačem se nalazio A. H. (31) iz Lukavca.

O silini sudara svjedoči i činjenica da još nije poznato tko je upravljao opelom, u kojem se u trenutku sudara nalazilo pet odraslih osoba i beba. Svi su, kako se moglo čuti, bili na putu ka proslavi Irmeline maturske večeri.

Ajša i Irmela podlegle su odmah na mjestu nesreće, dok su ostali putnici iz kadetta hitno prevezeni u bolnicu. Osim trogodišnjeg djeteta, u UKC Tuzla primljene su i Ajšina 17-godišnja kćerka Minela, Elvis Džonlagić (30) i Sanela H. (26) iz Gračanice.

– Pacijent E. Dž. zadobio je teške tjelesne ozljede i primljen je u Kliniku za opću kirurgiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, a danas će mu biti urađene dodatne pretrage. Pacijentica M. K. je sa teškim ozljedama grudnog koša primljena u Kliniku za torakalnu kirurgiju. Njoj će također biti rađene dodatne pretrage. I njeno stanje je zasad stabilno, svjesna je i komunikativna – kazao je Šehić za Faktor.ba.

Sanela H. je, nakon ukazivanja pomoći, odbila hospitalizaciju i upućena je na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila u 17.55 sati. Nastradali su se kadettom kretali iz pravca Vučkovaca prema Gradačcu, gdje je bila proslava mature, a do nesreće je došlo na oko pet kilometara od njihove kuće.

Stanovnici Gradačca i okolnih mjesta šokirani su ovom tragedijom, a nastava u područnoj školi u Srnicama, koju je pohađala nastradala Irmela odgođena je danas i sutra.

Očevidom na mjestu nesreće rukovodila je dežurna županijska tužiteljica a obavili su ga pripadnici krim-policije PU Gradačac i MUP-a TK, a uzroci nesreće još se utvrđuju.