Home Društvo AUDIO&FOTO: Dvjestotinjak učenika iz Travnika u posjeti Ljubuškom

AUDIO&FOTO: Dvjestotinjak učenika iz Travnika u posjeti Ljubuškom

SHARE

Učenici Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” iz Travnika, njih dvjestotinjak, danas je u posjeti općini Ljubuški.

Obišli su rodnu kuću Petra Barbarića u zaseoku Šiljevište u Klobuku, posjetili su i župnu crkvu u Klobuku gdje ih je dočekao župnik fra Robert Jolić, a u popodnevnim satima su bili i na vodopadu Koćuša. Do kraja dana trebali bi posjetiti muzej na Humcu, te vodopad Kravica.

Don Željko Marić, ravnatelj Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik rekao je kako je glavni razlog zašto su učenici iz Travnika došli u Ljubuški kako bi što bolje upoznati slugu Božjeg Petra Barbarića.

“Naš centar, naša škola nosi njegovo ime. To je razlog zašto smo danas posjetili Ljubuški, zašto smo posjetili rodnu kuću Petra Barbarića u zaseoku Šiljevište, župnu crkvu gdje nam je domaćin bio fra Robert Jolić, te zašto smo ovdje na zajedničkom druženju na vodopadu Koćuša gdje je načelnik Općine zajedno s dobrim ljudima ove općine omogućio našim đacima da se malo okrijepe”, rekao je don Željko Marić za Radio Ljubuški.

On je dodao kako ne želi da im se dogodi da njihovi đaci pohađaju katolički školski centar koji nosi ime Petra Barbarića, a da ne posjete njegovo rodno mjesto.

Rekao je kako je izlet bio doista edukativan, a najavio je kako će danas posjetiti i Široki Brijeg.

“Otići ćemo na mjesto stradanja hercegovačkih franjevaca jer je rođeni brat Petra Barbarića, Marko gore ubijen. Želimo pokazati našim učenicima da i u našoj zemlji ima puno znamenitosti”, rekao je don Željko te najavio kako će ovakvi izleti postati tradicija.

Naime, odsad će svake godine prvi razredi Katoličkog školskog centra imati obvezan nastavni izlet tijekom kojeg će posjetiti rodnu kuću Petra Barbarića, Klobuk i Ljubuški.

U ime općine Ljubuški voditelja ovog izleta don Željka Marića i učenike je na vodopadu Koćuša pozdravio Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški.

don zeljko maricPoslušajte što je don Željko Marić rekao za Radio Ljubuški o današnjem posjetu, ali i o vezama između Ljubuškog i Travnika.

Poslušajte i dojmove učenika iz Travnika