Home Šport HŠK Zrinjski: Mostar ključa sutra se očekuje preko 10.000 navijača

HŠK Zrinjski: Mostar ključa sutra se očekuje preko 10.000 navijača

SHARE

HŠK Zrinjski je do sada četiri puta bio prvak BiH, ali grad na Neretvi ne pamti ovakvu navijačku euforiju koja vlada u Mostaru proteklih dana.

Po svim procjenama na stadionu pod Bijelim Brijegom sutra će biti preko 10.000 ljudi koji žele skupa sa svojim Plemićima proslaviti novi naslov prvaka.

Navijačka euforija proširila se daleko od Mostara i Hercegovine i potpora Plemićima stiže sa svih strana svijeta. Teško je sada nabrojati odakle dolazi potpora Zrinjskom, a veliki broj javnih ličnosti također je uputio poziv na utakmicu.

Najviše su u javnosti odjeklnuli pozivi Luke Modrića i Danijela Subašića, te bivših nogometaša Zrinjskog Tonija Šunjića, Marina Aničića, Krešimira Kordića, Hrvoja Miličevića, Gorana Karačića. Sve smo to već objavili na našem portalu, i sada donosimo tko je još i odakle uputio potporu Zrinjskom pred utakmicu sezone.

Sreću Plemićima i poziv na utakmicu uputili su Nino Raspudić, Mate Bulić, Marijan Knezović, Gordan Radić, Mile Pehar, Hrvoje Miličević, Ivan Božić, fra Antonio Šakota, poroh Radivoje Krulj, boksač Emil Markić, Krešimir Kordić, Dario Krešić, Nikola Grmoja iz Mosta, misica Ana Bavrka, novinarka Ivana Cvjetković, Anto Radeljić, Igor Aničić, treća smjene Aluminija iz Mostara

Zrinjskom su potporu dali i nogometaši HNK Cibalia, HNK Stolac, kadeti HNK Čapljina, mlađe kategorije HŠK Zrinjski, HKK Zrinjski, HMRK Zrinjski, HŽRK Zrinjski, ŽKK Zrinjski 2010, NK Cim, djeca iz škole Sport Talent, APK Zrinjski, Rukometaši Metkovića, KK Zrinjski.

Parole potpore stižu iz Stoca, Rame, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog…Cijela Hercegovina je uz HŠK Zrinjski. Fotografije potpore dolaze nam i sa Jadranskog mora, Zagreba, Metkovića, Dubrovnika, Rogoznice, Splita, Kaknja, Jajca, Fojnice, Beča, Osla, Torina, više gradova u Njemačkoj, Kanade, Australije, SAD-a, Nizozemske…

Zanimljive su također poruke potpore sa ulica Mostara i drugih krajeva Hercegovine i Hrvatske…

Karte se prodaku odlično i kako su nam rekli iz kluba već ih je prodano nekoliko tisuća. Gradom kruži automobil koji poziva na utakmicu, a lijepe djevojke djele letke na svim frenkventnim mjestima grada na Neretvi.

Na kraju neka nam ne zamjeri netko ako ga nismo spomenuli, a mi moramo još spomenuti vjernog navijača Zrinjskog Ćaltu koji je najviše učinio na promociji za ovu utakmicu.

Cijena ulaznica je  ista kao i za prethodne prvenstvene utakmice – 5 KM za tribinu Zapad i 2 KM za tribinu Istok, dok će ulaz za žene i djecu biti slobodan. Zbog velikog interesa HŠK Zrinjski moli navijače da ulaznice kupe na vrijeme, ali i da zbog neželjenih gužvi na ulazima svoj dolazak na utakmicu planiraju ranije.

Simpatičnu poruku na ćirilici je uputio i mostarski paroh Radivoje Krulj koji je mostarskoj, a i široj javnosti poznat kao čovjek blizak sportu i dijalogu.

Pop Krulj je u već nekoliko navrata izražavao potpunu podršku Veležu u najgorim trenucima, a nerijetko je viđen i na stadionu Pod Bijelim brijegom te sigurno jedan od onih koji ima zasluge za eventualnu titulu koju bi Mostar mogao slaviti u nedjelju.

Paroh Radivoje je uz sveprisutnu euforiju, vjernike pozvao ipak prvo na liturgiju.

Pomalo kaotična virtualna situacija nije mogla zaobići ni katolički kler. Fra Antonio Šakota je izrazio podršku na jedan jako simpatičan način s porukom “Svi na misu u nedjelju… Ima ih nekoliko do podne… Isus te treba… A u 17h…”.

HŠK Zrinjski je na jasan način podržao i bogoslov Mate Pehar, brat Mile Pehara, dugogodišnjeg igrača koji je ponikao u Zrinjskom.