Home Zanimljivosti Pamela Anderson poslala poruku Bariši Čolaku

Pamela Anderson poslala poruku Bariši Čolaku

SHARE

Nakon što je Pamela Anderson saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebala stupiti na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bariši Čolaku, sa apelom da ne popusti pritisku krznarskog lobija.

Ona poziva na poštivanje prijelaznog perioda određenog 2009. godine, navodi se u priopćenju PETA-e.

“Kao počasni ambasador PETA-e posvetila sam veći dio svog života pomoći životinjama koje pate u krznarskoj industriji, i ponosna sam na svaku zemlju koja je zabranila uzgoj životinja radi krzna“, stoji u pismu Pamele Anderson Bariši Čolaku, predsjedavajućem Doma naroda Parlemantarne skupštine BiH.

“Bila bih oduševljena da se Bosna i Hercegovina pridruži Austriji, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama tako što će ustati protiv okrutnosti i zatvoriti sve farme krzna“, navodi se.

Već 2016. godine desio se pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila. Krznarska industrija u zadnjem trenutku pokušava da za nekoliko farmi koje još rade osigura dodatnih 10 godina.

Činčile i druge životinje užasno pate zbog uvjeta u kojima žive i u kojima ne mogu zadovoljiti svoje prirodne potrebe. Čitave svoje živote provode u malim, prljavim žičanim kavezima i onda se podvrgavaju brutalnoj elektrokuciji i gušenju plinom.

PETA-in moto djelimično kaže: Životinje nisu naši odjevni predmeti.