Home Šport Samo jedan pogodak je nedostajao Izviđaču za obranu titule

Samo jedan pogodak je nedostajao Izviđaču za obranu titule

SHARE

Samo jedan pogodak nedostajao je sinoć u mreži Sirće, vratara Konjuha, rukometašima Izviđač Central osiguranje da obrane titulu prvaka BiH u rukometu. „Skauti“ su bili tako blizu, ali ipak tako daleko. Gdje tražit razloge takvog ishoda? Tražiti alibi samo u sucima, koji su možda mogli u zadnjem napadu, kada je Izviđač u posljednjih 14 sekundi tražio pogodak za poravnanje rezultat i osvajanje boda koji bi mu donio titulu prvaka, mogli donijeti i drugačiju odluku, bilo bi nekorektno. Možda je to bio prekršaj za plavi karton i sedmerac, prema novim pravilima, ali samo možda, suci su tu koji odlučuju o tome, ali isto tako treba reći da suci nisu utjecali da se u ključnim trenucima promaši kontra, promaši gol ili da protivnički vratar obrani šut u „čistim“ situacijama. Suci nisu utjecali na to da kod vodstva 26:23, u 52. minuti, i napadu za „plus 4“, umjesto da se odigra akcija do čiste situacije i „pobjegne se“ na nedostižnih četiri pogotka prednosti, odigraš riskantno, izgubiš loptu, dopustiš protivniku da postigne pogodak i pri tome dobiješ dva minuta isključenja, digneš domaću publiku na noge, koja se skoro pomirila s porazom. Treba tražiti pogreške u vlastitim redovima i reći da se titula izgubila u Banja Luci u utakmici u kojoj jedan Borac ne smije zabiti 37 pogodaka od toga, čak, 21 u drugom poluvremenu, u mrežu vratara Izviđača.
Utakmica u Živinicama, u prvom dijelu, protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su se i jedna i druga momčad izmjenjivale u vodstvu. Dojam je bio da je Izviđač sa malo više koncentracije u obrani i napadu mogao izići kao pobjednik. Domaći su igrali strpljivo, vodeći računa da napad privedu do čiste prilike za realizaciju, preko pivota Marčete ili desnog krila Kadića. Izviđač je u završnici poluvremena uspio stići do dva pogotka prednosti, moglo je biti i tri da je Miličević realizirao kontru u posljednjim sekundama prvog poluvremena. U drugom poluvremenu domaći su serijom 4:1 uspjeli preokrenuti rezultat i povesti 18:17 u 36. minuti. Nakon toga igralo se „gol za gol“ do 47. minute, do rezultata 23:23. Pogodcima Hrstića, Madndića i Raguža Izviđač je u 50. minuti stigao do prednosti od tri pogotka (26:23), do prednosti kako je već opisano nije uspio sačuvati.

Na kraju domaći nošeni fanatičnom publikom su stigli, u dramatičnoj završnici, do pobjede 29:28, što je rukometaše Izviđača dovelo do nevjerice i očaja, kao i navijačku skupinu „Skaute“, koji su za svaku pohvalu cijelu utakmicu davali podršku svojim ljubimcima pri tome vodeći boj sa vatrenom domaćom publikom.

Najučinkovitiji kod domaćina bili su Davor Kadić s 10 i Mirko Marčeta sa pet pogodaka. Vratar Enes Sirćo obranio je 17 udaraca na svoja vrata. Kod Izviđaća najefikasniji su bili Ante Grbavac sa devet, Matej Hrstić sa sedam i David Mandič sa šest pogodaka, vratar Marko Ivanković bio je uspješan sa dest obrana.

Na kraju istaknimo da je utakmica u Živinicama protekla u fer i sportskoj atmosferi. Sve čestitke domaćinu na iskazanom prijemu i gostoprimstvu.
Isto tako sve čestitke i ekipi Vogošće na fer i sportskom ponašanju na utakmici s Borcem, pri čemu je pokazala da je čestita momčad koja vodi računa o svom obrazu.
Iskrene čestitke i ekipi Borca na osvojenoj tituli prvaka!

Zivinice 20170527 1

Zivinice 20170527 2

Zivinice 20170527 3

Premijer liga BiH, sezona 2016/2017
Liga za prvaka – 6. kolo.
Živinice, 27.05.2017. u 20 sati.

RK Konjuh – RK Izviđač Central osiguranje 29:28 (14:16)

Živinice, Gradska sportska dvorana, gledatelja 800.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Vladimir Jović (Tuzla).

RK Konjuh: Bečić, Sirćo (17 obrana, 1 sedmerac), Marčeta 5, Husić 2, Mišić, Šarić, Pejkušić 2, Modrić 1, Kadić 10/7, Smajić, Sakić, Filipović, Alijagić, Brkić 2, K. Hamzić 3, A. Hamzić 4.
Trener: Bojan Unčanin.

RK Izviđač CO: Ivanković (10 obrane), Kvesić (6 obrane), An. Grbavac, Miličević, Mandić 6, Marković, Čutura 1, Jarak 1, A. Grbavac 9/2, J. Grbavac, Raguž 1, M. Pavlak 2, Hrstić 7/1, Rodin, Nikolić 1, A. Pavlak.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Konjuh 10 minuta, Izviđač CO 12 minuta.
Sedmerci: Konjuh 7/7, Izviđač CO 4/3.