Home Šport VIDEO: Ivan Čupić pogotkom u posljednoj sekundi postavio Vardar na vrh Europe

VIDEO: Ivan Čupić pogotkom u posljednoj sekundi postavio Vardar na vrh Europe

SHARE

Gotovo je, nestvarno je, ali ipak se Europa mora pomiriti sa tim! Vardar je prvak Europe! U finalu pao je najbogatiji klub na svijetu, Paris Saint Germain 24:23 (11:12) pogotkom Ivana Čupića u posljednjoj sekundi.

RK VARDAR – PSG HANDBALL 24:23 (11:12)
RK VARDAR: Šterbik, Milić, Stoilov, Rodrigo Moraes, Makeda, Dereven, Karačić, Dušebajev 2, Abutović 1, Kanelas 2, Cindrić 3, Čupić 3, Dibirov 7, Šiškarev 2, Marsenić 1
PSG HANDBALL: Omejer , Škof, Genshajmer 2, Molgard, Akambre, Stepančić 2, Konkud, Baraše, Remili 3, Abalo 3, L. Karabatić, Hansen 4, Narsis 4, Nilsen, N. Karabatić 5, Nai
SEMAFOR: 5:2 (11.) 7:4 (21.) 19:17 (43.)

U prvih deset minuta susreta finala rukometne Lige prvaka pucalo je od duela na obje strane, ali je Vardar lakše dolazio do gola, prije svega, zbog dobre obrane.

Vidio je Noka Serdarušić da nešto mora mijenjati pri rezultatu 2:5 u 11. minuti kada je pozvao time-out, a dva gola i obrana Šterbika Hansenu iz kontre za izjednačenje (5:5) pokazali su da je bio u pravu.

Leteći Dibirov donieo je prednost Vardaru 7:4 u 21. minuti, kada je Nikola Karabatić odlučio da uzme stvar u svoje ruke. Tri gola te iznuđeno isključenje i sedmerac koji je Mikel Hansen pretvorio u pogodak za prvo izjednačenje – 10:10 u 28. minutu, dali su do znanja da se Parižani neće tako lako odreći titule. U petu brzinu ubacio je i specijalista za ovakve mečeve, Tiery Omeyer, koji je do poluvremena prestigao Šterbika u broju obrana (8:5).

Do prvog vodstva najbogatiji klub na svijetu došao je preko Luke Stepančića, koji je iskoristio dobru obranu svojih suigrača da iz kontre poveća na 12:11, 20 sekundi prije kraja susreta. Poslije još jednog izgubljenog napada makedonskog sastava, bilo je jasno da će odmor dobro doći igračima Raula Gonzalesa.

Izašao je Vardar spremno u nastavak susreta. Opet je obrana bila posložena po receptu španjolskog trenera, a produkt toga bili su golovi Dušebajeva i Cindrića za +2 u 36. minuti – 16:14. U nedostatku ideje u napadu, pokušao je Serdarušić i igrom 7 na 6, ali su golovi Abutovića i Šiškareva u nebranjenu mrežu sa 30 metara samo dali Vardaru krila – 20:17 (45.).

Sjajni Timur Dibirov zakucao je loptu iza Omeyera poslije krađe na dodavanje Hansena Stepančiću za 22:21. Cindrić je imao priliku i za +3 na dva minuta i 40 sekundi pre kraja, ali je Omeyer (23:21) obranio uz gol Remilija za 23:22. Na minut prije kraja, Omeyer ponovno brani, ovog puta Dibirovu i omogućava poslijednji napad svom timu, koji biva prekinut na 28. sekundi prije kraja susreta zbog time outa.

Narsis pogađa za 23:23, ali naš Ivan Čupić koristi višak i postavlja konačan rezultat – 24:23…