Home Politika Čačić obrat u HNS-u objasnio vicem o Muji i sultanu

Čačić obrat u HNS-u objasnio vicem o Muji i sultanu

SHARE

Bivši predsjednik HNS-a i aktualni predsjednik Reformista te novoizabrani župan Varaždinske županije Radimir Čačić sinoćnji je obrat u HNS-u, čiji je Središnji odbor odbacio odluku Predsjedništva i odlučio krenuti u pregovore s HDZ-om o ulasku u Vladu, za e-varaždin komentirao vicem o Muji i sultanu.

“Bolji preljub s Plenkovićem, nego brak s Bernardićem”

“Osudio sultan Muju na smrt, a Mujo obeća sultanu da može za godinu dana naučiti devu da govori. Sultan mu stoga dao još godinu dana da vidi hoće li Mujo uspjeti. Kad se vratio u ćeliju, kaže prijatelj Muji: – Pa, jesi li normalan, gdje ćeš naučiti devu da govori? – Ma, pusti, za godinu dana crknut’ će ili deva ili sultan.

Sve ovo je normalno i očekivano – HNS je gotov, da su sada izbori, imali bi 2-3 zastupnika, a glume neku stranku. Stoga moraju izbjeći nove izbore kako se ne bi vidjelo da je car gol. Vlada će trajati barem godinu dana, HNS se nada da će do tada imati neko novo lice. Narod zaboravlja, pa se možda uspiju izvući kao Mujo kod sultana”, komentirao je Čačić.  Novoizabrani gradonačelnik Varaždina i bivši HSLS-ovac Ivan Čehok kazao je da je za HNS “bolji preljub s Plenkovićem, nego brak s Bernardićem”.