Home Društvo POVORKA KREĆE U 15: PRVI POTEZ NOVOG POTPREDSJEDNIKA VLADE IZ KVOTE HNS-a...

POVORKA KREĆE U 15: PRVI POTEZ NOVOG POTPREDSJEDNIKA VLADE IZ KVOTE HNS-a Predrag Štromar koji je zamjenio Stiera danas sudjeluje u Zagreb Prideu

SHARE

Predrag Štromar, novi potpredsjednik Vlade i v.d. predsjednika Hrvatske narodne stranke, sudjelovat će danas na Zagreb Prideu, tradicionalnoj povorci ponosa koja se u Zagrebu u 15 sati održava kao simbol borbe za prava i ravnopravnost LBTIQ osoba i njihovih obitelji, potvrđeno nam je iz HNS-a.

“To je poruka da se nisu izgubile vrijednosti HNS-a, nego se ugrađuju u novu Vladu. U Europi demokršćani i liberali mogu funkcionirati zajedno u koalicijama, pa zašto ne bi i kod nas”, kažu u HNS-u.

Predrag Štromar jučer je u Saboru potvrđen kao novi potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ministar graditeljstva. U Vladi je na Užem kabinetu preuzeo ulogu Davora Ive Stiera, koji je dosad bio zadužen za društvene djelatnosti, a kao konzervativac on se pojavljivao na Hodu za život i time propagirao pro-life pokret.

Njihovi dosadašnji predsjednici i istaknuti članovi redovito su kao liberali pohodili Zagreb Pride, a nekadašnja šefica i počasna predsjednica koja će sada biti izbačena iz stranke jer je glasala protiv nove Vlade i koalicije s HDZ-om, Vesna Pusić, bila je izabrana od strane Zagreb Pridea homofrendicom desetljeća, što znači da se u svojoj političkoj karijeri snažno zalagala za prava LGBTIQ osoba.

HNS, kažu u stranci, nastavlja istim putem i u Vladi s HDZ-om.