Home Crna kronika Muškarca ugrizla zmija, on ugrizao suprugu da umru zajedno

Muškarca ugrizla zmija, on ugrizao suprugu da umru zajedno

SHARE

Svjestan neminovne smrti nakon ujeda zmije, Šankar Rai iz indijske države Bihar, ugrizao je svoju suprugu kako bi zajedno umrli, prenijeli su lokalni mediji.

Raija, koji živi u selu Birsingpur u distriktu Samastipur, zmija je ugrizla u noći između subote i nedjelje, 9. i 10. juna, dok je spavao. Kada se probudio i shvatio šta se dogodilo, bio je svjestan da umire.

Indijac je tada rekao svojoj supruzi Amiri da je toliko voli da želi da umru zajedno. Amiri je pristala da joj Šankar ugrizom prenese dio otrova koji je zmija unijela u njegovo tijelo.

Doktor Jajkant iz lokalne bolnice izjavio je da su partneri bez svijesti prebačeni u bolnicu.

“Šankur je preminuo, a Amiri smo uspjeli da spasimo, jer je liječenje počelo na vrijeme”, rekao je Jajkant i dodao da je Amiri Rai trenutno van životne opasnosti, prenosi “Sputnjik”.

Amiri je za agenciju “India Today” izjavila da je Šankar želio da umru zajedno, te mu je dozvolila da ju ugrize za zglob ruke i tako joj prenese dozu otrova.

Slučaj u Indiji je izazvao različite reakcije i podijeljena mišljenja javnosti o tome da li je ovaj “ljubavni čin” dokaz ekstremne posvećenosti ili ekstremne uvrnutosti.