Home Društvo Za šaku u glavu i kupanje Zdravka Mamića 9 dana zatvora

Za šaku u glavu i kupanje Zdravka Mamića 9 dana zatvora

SHARE
Na zatvorsku kaznu u trajanju od devet dana splitski Prekršajni sud nepravomoćno je kaznio 22- godišnjeg mladića, koji je prošlog tjedna na Braču šakom u potiljak udario savjetnika GNK Dinama Zdravka Mamića, a koji je od siline udarca pao u more iz kojeg su ga potom izvukli prijatelji te uhvatili napadača i zadržali do dolaska policije, doznaje se u petak na tom sudu.

Incident se dogodio 7. lipnja na bolskoj rivi, kada je 22-godišnji D.I. šakom u potiljak udario Zdravka Mamića koji je bio na brodu, a od siline udarca je pao u more.

Odmah nakon incidenta se dao u bijeg, a za njim su potrčali Mamićevi prijatelji koji su ga uhvatili i zadržali do dolaska policije. Mladi napadač je prvo jedan dan bio u policiji na obradi, a zatim sljedećeg dana i na Prekršajnom sudu, pa će u konačnici u zatvoru ostati sedam dana.

Prekršajni sudac Daniel Ban je 22-godišnjaku, nakon što je priznao djelo i zbog njega izrazio žaljenje, izrekao zaštitnu mjeru zabrane približavanja Zdravku Mamiću, te kontaktiranja s njim.

Policija je tražila da ga se kazni zatvorom, što je naposljetku sud uzeo u obzir i izrekao mu zatvorsku kaznu. Još nije poznato hoće li se odvjetnik 22- godišnjaka žaliti na takvu presudu.