Home Društvo Maher bračnih kombinacija Gangster otkrio koje cure su trenutno ultimativni hit na...

Maher bračnih kombinacija Gangster otkrio koje cure su trenutno ultimativni hit na tržištu kod Dalmatinaca!

SHARE

Malo je nade za demografsku obnovu naše izmučene zemljice, ali ako itko još uvijek ulijeva nadu, to je Nedjeljko Babić Gangster, ugledni ljubavni posrednik iz Imotskog. Njegova nekadašnja agencija pomalo arhaičnog naziva “Nada”, danas je pak udruga “Dalmatinski samci”, ali je plemeniti lajtmotiv ostao isti: spasiti usamljene duše od samačkog usuda i pomladiti Hrvatsku! Jer, dok političari o demografskoj obnovi govore kao o obnovi stočnog fonda, Gangster problemu pristupa znatno suptilnije.

On, naime, ima u vidu i ekonomske, i tehničke te, dakako, emocionalne pretpostavke da se čudo ljubavi i začimanja djece dogodi.

S Gangsterom smo se susreli s dobrim povodom. Čovjek koji je o vlastitu liku i djelu već dobio i dokumentarac, te objavio nekoliko knjiga, ne spava na lovorikama nego marljivo radi, i to dobrim dijelom čak ‘pro bono’. Tarife za svoje posredovanje nema, a mnogi ga nakon što se ‘kliknu’ – zaborave.

No, postoji nešto što se zove kozmička, nebeska pravda, i ono nešto što se ne može kupiti novcem, nego se radi iz zadovoljstva. Tako i Gangster neumorno traži načina kako da usreći usamljene, a najnoviji potez u tom smislu, istinabog, više ide na ruku našoj domaćoj muškoj, nego ženskoj populaciji: Albanke iz uvoza, trenutno ultimativni hit na tržištu!

Stara škola!

– Došao sam do tog saznanja sklučajno, zahvaljujući jednom dokumentarnom filmu u kojemu o posredovanju prilikom sklapanja brakova u Albaniji govori izvjesna Vera. Svidjela mi se priča, pa sam gospođu potražio i kontaktirao – genezu ideje približava Babić Gangster, koji je na radnu kavu s nama došao ‘naoružan do zuba’: sa čak nekoliko fascikli, kartoteka slika i podataka punoljetnih kandidata ‘za ozbiljnu vezu i moguć brak’ svih generacija. Jer, Gangster ne voli novovalne, varljive virtualne kontakte. Kod njega su u fasciklama stvarni ljudi, s papirnatim fotografijama i ručno ispisanim formularima. Ponio je i svu silu tijekom ovih tridesetak godina rada o njemu ispisanih novinskih tekstova, a ima se i zašto. Zahvaljujući njegovu zagovoru i ljubavnom menadžmentu, sklopljeno je 385 brakova diljem Lijepe naše, a najviše Dalmacije! Statistika bi, međutim, uskoro mogla biti ‘nabildana’ s još nekoliko brakova naših mladića s lijepim, mahom mladim, Albankama…

Diskrecija je najvažnija

– Pripreme za vjenčanje djevojke iz Skadra i našeg momka s Paga već su u završnoj fazi – tiho će Gangster, svjesan da je diskrecija polovica njegova posla. Pa nastavlja jednako konspirativnim tonom:

– Stiže uskoro i nevjesta za našeg Kaštelanina, već je u proceduri. Riječ je o mladoj ljepotici iz grada (nije sa sela), iz brojne obitelji. Dva brata su joj katolički svećenici, zaredili su se jer su religiozni, ali i iz egzistencijalnih razloga. Znate, stvar je iznenađujuće jednostavna: Albanija je siromašnija zemlja od Hrvatske i udavačama poželjna destinacija za novi, bračni život – okolnosti nedaleke nam zemlje približava Gangster.

Doista, Albanija je možda jedina zemlja u kojoj ne živi ni jedan iseljeni Hrvat, atroke Hrvatica. O tome svjedoči i činjenica da u Albaniji ne postoji, za razliku od ostatka Europe, niti jedan hrvatski zavičajni klub. Stoga ovo što naš sugovornik veli itekako ‘drži vodu’…

– Te su djevojke srednje obrazovane, premlade za fakultet, dobro odgojene i najvažnije je nakon pregleda fotografija ostvariti izravni kontakt s njima. Imam dvije ekipe koje po potrebi kombijem idu dolje, i nakon razgovora s djevojkom, koja daje ‘zeleno svjetlo’, treba porazgovarati s roditeljima. Albanke se isprose za sat vremena, a ponekad se, ako su okolnosti doista povoljne, odmah obave i zaruke. Nije isključeno i ekspresno vjenčanje. Ipak je putovanje pomalo nepristupačno, pa treba biti praktičan – ozbiljno napominje naš sugovornik, Nedjeljko Babić Gangster iz Imotskoga.

Najugroženiji je Otok kod Sinja

– Nije nepoznanica da po dalmatinskim selima ima puno neženja, a trenutno je situacija statistički najkritičnija – za mušku populaciju – u Otoku kod Sinja. Tamo, naime, trenutno u evidenciji stoji čak 450 potražitelja bračnih partnerica. Čini se da su Kljaci izgubili status ‘najsamačkijeg’ sela. Tko zna, možda Albanke spase stvar?

Runovićanin želi Albanku i ni jednu drugu

Jedan čovjek iz Imotske krajine, časnih Runovića, Gangsteru je izričito dao ‘u amanet’ da mu nađe nevjestu iz Albanije, i niotkuda drugo! Očarala ga je ta egzotična ljepota, vjerospovijest nije prepreka, a ne bi trebala biti ni njegova zrelija dob, jer Albanke nisu sitničave prema kojem desetljeću razlike u odnosu na supružnika nastanjenog na manje strmom dijelu Jadrana od ‘orlova gnijezda’ iz kojeg će odletjeti u ono – bračno…

Slobodna Dalmacija