Home Politika Ivo Lučić: Fotografije iz Domovinskog rata – tko je na njima “fašist”,...

Ivo Lučić: Fotografije iz Domovinskog rata – tko je na njima “fašist”, tko je “antifašist”, a tko je “ustanik”?

SHARE

“Kažu i da je Domovinski rat “nastavak antifašističke borbe”. Dobro, samo malo su zbunjujuće ove fotografije iz tog rata. Tko je na njima “fašist”, tko je “antifašist”, a tko je “ustanik”?”, objavio je uz fotografije na Facebooku povjesničar Ivo Lučić.

“Kaže Franjo Habulin danas u Brezovici kako se nikada neće umoriti u ponavljanju istine. Odmah zatim doda kako Crkva prešućuje svećenike koji su se pridružili jugoslavenskim komunističkim partizanima a “uporno ističe” one koje su partizani poubijali “zaboravljajući” da su oni “blisko surađivali s ustaškom vlašću” ili su se “s oružjem u ruci borili na njihovoj strani”. Očito je da se Franjo Habulin nikada neće umoriti u ponavljanju laži”. A upravo je laž temelj jugoslavenskog komunističkog “antifašizma”, objavio je nešto prije toga.

Podsjetimo, “Ratko Mladić se pozivao na antifašizam kad se došao boriti protiv fašističke Hrvatske, a pod istom krinkom Putin anektira Krim”, rekao je Lučić u Otvorenom u veljači 2016. godine, “i to je zloupotreba tog pojma”.