Home Politika Hotel Ero prodan za 10,5 milijuna KM, novac ide za mirovine

Hotel Ero prodan za 10,5 milijuna KM, novac ide za mirovine

SHARE

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u srijedu donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ”Ero”, u četvrtak je i potvrđena cijena po kojoj će biti kupljen objekt površine cca 9.500 metara četvornih.

Objekt smo Vladi HNK, a na osnovu natječaja koji su oni raspisali, ponudili po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom, što u konačnici znači da je ‘Ero’ prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM, potvrdili su za Klix.ba iz Federalnog zavoda MIO dodajući da će novac dobiven od prodaje objekta trošiti za redovno poslovanje Zavoda, što u osnovi znači prvenstveno za isplatu mirovina. Vlada bi u rekonstrukciju ”Ere” trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

U hotelu ”Ero” tako će biti smještena sva tijela kantonalne uprave dok će ostale entitetske i kantonalne institucije, kako tvrdi Klix, same potražiti smještaj za svoje djelatnike. Jedna od njih je i Turistička zajednica HNK-a iz koje vjeruju da će ostati u hotelu ”Ero”.