Home Zanimljivosti Dohakali vrućini i ravnateljici: Dečki u suknjama došli u školu

Dohakali vrućini i ravnateljici: Dečki u suknjama došli u školu

SHARE

Učenici su se pojavili u školi u suknjama protestirajući na taj način protiv koda oblačenja. U danima nesnosnih vrućina 14-godišnjaci su se u engleskom gradu Exeteru na taj način pobunili protiv, po njihovu mišljenju, nepravednog pravila po kojem moraju nositi duge hlače tijekom cijele školske godine, piše Daily Mail.

Photo published for Boys in skirts put into isolation after mass school uniform protest
Najprije su petorica ‘najljućih’ uskladila outfit, da bi dan poslije čak pedeset učenika obuklo suknje kakve u školi inače nose djevojčice. Suknje su i posudili od kolegica.

U školi su isti dan objavili da razmatraju promjene politike oblačenja, no mnogi su se dječaci nakon toga požalili da se nad njima vrši pritisak. Jedan je kazao kako mu je rečeno da se preodjene jer mu je suknja prekratka, a drugi da su mu zamjerili jer ima previše dlakave noge. Stoga su neki od njih noge i obrijali.

View image on Twitter

U obranu dječaka stali su i njihovi roditelji koji tvrde kako je ovakva politika nepoštena i da ne tretira ni približno jednako sve učenike.

– Djevojčicama je dozvoljeno nositi suknje i preko zimskih mjeseci, pa ne znam zašto se dječacima brani nositi kratke hlače u vrijeme ovakvih vrućina, kazala je Claire Reeves, majka jednog od učenika.

– Moj je sin želio obući kratke hlače, pitao je nastavnike može li, a rečeno mu je da će ga staviti u izolaciju ako to učini – požalila se druga majka te potom objasnila kako je došlo do ovakve situacije.

Kaže da je ravnateljica poslušala zahtjeve nekolicine učenika pa je sarkastično izjavila dječacima da slobodno dođu u školu u suknjama. Oni su to i učinili dan poslije, a drugi dan već ih je 50 promijenilo uniformu. Ne vjeruje da će doći do ikakvih promjena, barem ove godine. Ako ništa, kaže da je sretna činjenicom što su djeca uvidjela nepravdu i na ispravan joj se način suprotstavila.

Ovih dana česti su slučajevi u kojima se diljem svijeta muškarci na ovakve i slične načine bore protiv koda oblačenja. Joey Barge (20), djelatnik u pozivnom centru iz engleskog Buckinghamshirea, postao je viralni hit jer je na posao došao u suknji.

Nakon što je na radno mjesto došao u kratkim hlačama, šefovi su ga poslali kući s opaskom da se preodjene u nešto prikladnije, a on ih je i poslušao.

I francuski vozači autobusa na posao su došli u suknjama, a tko će sljedeći podržati pobunu ostaje za vidjeti.