Home Šport Mamić o Bobanu: Dok je Hrvatska stenjala pod tenkovima, ratni profiter Zvone...

Mamić o Bobanu: Dok je Hrvatska stenjala pod tenkovima, ratni profiter Zvone Boban je uzeo 12 milijuna KM preko računa svog ujaka

SHARE
Zdravko Mamić obratio se javnosti na novoj press konferenciji na kojoj se okomio na USKOK, hrvatsko pravosuđe, medije i navijače zbog svega što se događalo posljednjih tjedana vezano za njegovo suđenje u Osijeku i svjedočenje Luke Modrića.

Mamić je u svoju obranu pokazao privatni registar podjele Dinamovih transfera te prezentirao ugovore na temelju kojih su bivši igrači Dinama dijelili s klubom novac od transfera.

Posebno je istaknuo “mudrace iz velike četvorke”, Darija Šimića, Igora Bišćana, Silvija Marića i Tome Šokote te “hrvatskog kapetana” Zvonu Bobana, kojeg je opet, kao i u nedavnom intervjuu za Index prozvao ratnim profiterom.

“Evo, ovdje su njihovi ugovori, to je bila praksa, a novac su primali na račune u inozemstvo. Dok je hrvatska stenjala pod tenkovima, čuveni kapetan je od 14 milijuna maraka 12 uzeo preko privatnog računa svog ujaka”.

Još jednom je Mamić podsjetio i na detalj, o kojem je također Index već pisao, o podjeli novca od transfera Gorana Ljubojevića, bivšeg napadača Dinama i Osijeka. Mamić je otkrio da je s Ljubojevićevim ocem Ninoslavom potpisivao ugovor na županijskom sudu u Osijeku, upravo tamo gdje mu se danas sudi za izvlačenje milijuna iz Dinama. Ljubojević je bio predsjednik osječkog Županijskog suda, a danas sjedi u sudskom vijeću.