Home Kultura VIDEO: Manifestacija ”Posuško lito 2017.” započinje turnirom u bridžu

VIDEO: Manifestacija ”Posuško lito 2017.” započinje turnirom u bridžu

SHARE

Prvim danom početka ljeta dolaze i nova kulturna događanja u Herceegovini. “Posuško lito 2017.” počinje 24. lipnja Drugim memorijalnim turnirom u bridžu “Jerko-Jerry Kovač” u Parku prirode “Blidinje” te Međunarodnim festivalom animiranog filma (NAFF), čije će se projekcije održati u posuškoj kinodvorani ,navodi FENA.

Tijekom nešto više od dva mjeseca, od kraja lipnja pa sve do početka rujna, posjetitelji će moći uživati u brojnim događajima, smotri folklora, predstavama, koncertima, projekciji filmova, animiranom festivalu, festivalu klapske pisme i sportskim događajima, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje “Posuškog lita” predviđeno je 2. srpnja velikom biciklijadom “Posuški đir”, u organizaciji Biciklističkog kluba “Pony”.

Vrhunac manifestacije bit će IV. festival klapske pisme na kojem će u revijalnom dijelu nastupiti Meri Cetinić i klapa “Šufit” te koncert Parnog valjka.

“Svakako vrijedi izdvojiti Igre bez granica, koje svake godine obaraju rekorde po prijavi natjecatelja, smotru folklora ‘Silo na ognjištu’, koja okuplja brojna kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske”, navodi se u priopćenju iz Općine Posušje.

U sklopu manifestacije održat će se i koncert “Za sve ove godine” na kojem će nastupiti posuški bendovi.