Home Kultura POSUŠKO LITO: Večernje projekcije na otvorenom

POSUŠKO LITO: Večernje projekcije na otvorenom

SHARE

U sklopu Posuškog lita, udruga Pauk u suradnji sa Sarajevo film festivalom organizira večernje projekcije filmova na otvorenom 28. i 29. lipnja, na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, s početkom od 21:00 sat.

U srijedu 28. lipnja bit će prikazan film domaće produkcije “Uzbuna na Zelenom Vrhu”. Prate se uzbudljivi događaji u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju “malo uskočiti” odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.

U četvrtak 29. lipnja bit će prikazan film “Sing Street”. Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor (Ferida Walsh Peelo) morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji blizu su prekida – a jedini mu je prijatelj stariji brat (Jack Reynor) koji je opsjednut glazbom. Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.