Home Šport OD BRČKOG DO KROVA SVIJETA Ovo je priča o Niki Kovaču, gejmeru...

OD BRČKOG DO KROVA SVIJETA Ovo je priča o Niki Kovaču, gejmeru koji je proslavio BiH

SHARE

OD BRČKOG do najvećih esport pozornica na svijetu dalek je put, ali ne i nemoguć. Upravo taj put prošao je Nikola “NiKo” Kovač, jedan od najvećih CS:GO igrača današnjice. Njega idućih dana očekuje još jedan veliki izazov, ESL One turnir u Kölnu, koji spada među najprestižnije na svijetu. Ususret turniru, ESL ekipa je porazgovarala s NiKom i kroz kratak video ispričala njegovu stranu priče.

Nikola “NiKo” Kovač svojom vještinom i osobnosti stekao je obožavatelje diljem svijeta. On je mnogima puno više od vrhunskog CS:GO igrača. Njegova priča je jedna od onih koje motiviraju i nadahnjuju, a ovakvim pristupom, ona će zasigurno trajati još neko vrijeme. Široj javnosti postao je poznat kada je prešao iz tima mousesports u FaZe Clan za pola milijuna dolara, ali fanovi su znali da se ne radi samo o novcu. Kao najbolji igrač mousesportsa, NiKo nije uspijevao ostvariti željene rezultate, nije mogao sam. Otkad igra za FaZe, igrao je četiri finala i osvojio jedno prvo mjesto, a mnogi ih vide u finalu ESL One turnira. Bez obzira na sve, NiKo nije zaboravio gdje je napravio svoje prve korake, a u videu najavljuje i kako se planira odužiti zemlji iz koje je potekao te tako pomoći etablirati esport u Bosni i Hercegovini nakon završetka igračke karijere. Ovo je NiKo, jedan od najvećih.

ESL One u Kölnu jedan je od najvećih CS:GO turnira uopće, ne samo po nagradnom fondu, već i posjećenosti. Uz imena poput SK Gaminga, G2 Esportsa, Northa i Fnatica, NiKi i FaZe Clanu neće biti nimalo lako osvojiti titulu i najveći dio nagradnog fonda od 250 tisuća dolara. Cijeli turnir moći ćete besplatno pratiti na Twitch.tv platformi. Sretno NiKo!