Home Politika Nevenko Herceg najpremijer BiH, jugoistočne i središnje Europe

Nevenko Herceg najpremijer BiH, jugoistočne i središnje Europe

SHARE

U organizaciji Ravnateljstva – Direkcije agencije za izbor i promoviranje najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i središnje Europe, jučer je u hotelu Holiday Inn u Sarajevu prof. dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, uručena prestižna međunarodna nagrada “Najpremijer Bosne i Hercegovine, jugoistočne i središnje Europe 2017.”.

Odluku je donio europski neovisni žiri, piše Večernji list BiH.

Prepoznati trud i rad

“Iznimno sam počašćen dodijeljenom nagradom i od srca zahvaljujem neovisnom ocjenjivačkom sudu koji me nominirao i izabrao za nagradu ‘Najpremijer Bosne i Hercegovine, jugoistočne i središnje Europe 2017.’”, rekao je u pozdravnom govoru nazočnima predsjednik Herceg, istaknuvši da je preuzimanjem mandata s kolegama u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije odlučeno da postupanje s pozornošću dobrog gospodara mora biti ideja vodilja svakog našeg resora, ministra i Vlade u cjelini jer samo naš trud donosi dobre rezultate koje je, ipak, netko prepoznao, o njima progovorio, a ovom nagradom i priznao.

“Zato ovu vrijednu nagradu doživljavam kao javno priznanje ne samo meni osobno nego i cjelokupnom sazivu Vlade kojoj sam na čelu te Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije koja nas partnerski prati i podupire u radu. Da smo mogli više, možda i jesmo. Uvijek se može više i bolje, a ova nagrada će svakako biti poticaj za nastavak naših aktivnosti kako bismo napravili još jedan pomak u pozitivnom smislu i našu županiju učinili još uspješnijom”, zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, neovisna Agencija za izbor najmenadžer osnovana je 1995. godine u Zenici, i od tada svake godine, već punih dvadeset godina, bira najuspješnije iz svih oblasti biznisa. S dodjelom nagrada počelo se godinu ranije, ali je, zbog ratnih okolnosti, nagrada bila ograničena samo na ZD županiju, pa se već sljedeće godine osnovalo Agenciji i etabliralo kao današnju.

Posebni žiri Nagrada je najprije dodjeljivana samo za BiH, ali se projekt raširio i, već 19. put ove, 2017. godine, birali su najbolje iz cijele regije ovog dijela Europe! Sama manifestacija održava se u cilju da se promoviraju ljudi koji stvaraju dobro i za sebe i svoju okolinu te omogućuju ne samo probitak već i umjetnost i kulturu koja ovisi o njima.

Posebni žiri čine članovi iz više država okruženja i regije središnje i jugoistočne Europe Tomislav Antunović, predsjedatelj Posebnog žirija, Elvira Begović, dopredsjednica Posebnog žirija, Ruždija Tuzović, dopredsjednik Posebnog žirija, Emil Vasilev, Julijana Mikulić Jurković, Iztok Seljak, dopredsjedatelj Žirija (Slovenija), Branko Azeski, (Makedonija), Flamur Gashi (Republika Albanija i Kosovo), dr. Bruno Bojić (Bosna i Hercegovina), Angela Auer (Republika Austrija), Pane Škrbić, glavni tajnik Žirija (BiH), Željko Marušić, (Republika Hrvatska), Thomas Wilbert (Savezna Republika Njemačka), Aleksandar Međedović, dopredsjedatelj Žirija (Republika Turska), Zlatko Masksimović (Bosna i Hercegovina).