Home Život FOTO: Turisti na vodopadu Kravica

FOTO: Turisti na vodopadu Kravica

SHARE

U jeku turističke sezone posjetili smo vodopad Kravica.

 

Već po samom dolasku, može se primijetiti veliki broj automobila na parkiralištima iznad vodopada, a pred naplatnom kućicom turisti su stajali u redu kako bi kupili ulaznice.

 

Na prilaznim putovima vodopadu, svako malo mogu se sresti omanje skupine turista, a mnogi od njih su zastajali kako bi fotografirali hercegovački dragulj s gornje strane odakle puninu njegove ljepote skriva zelenilo kojim je vodopad okružen.

 

U podnožju, pred samim vodopadom, zatekli smo turiste kako se kupaju pod slapovima, voze kajacima, ali i opuštaju u kafićima uz obalu. Mnogi su iskoristili priliku kako bi se fotografirali za uspomenu.

 

Sreli smo turiste iz Australije, Njemačke, Šri Lanke, Italije, SAD-a, zamolili ih za fotografiranje i upitali ih za dojmove.

 

Mahom je riječ o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje, a ovog vikenda spas od vrućina potražili su na Kravici.

 

„Predivno je“, rekao nam je jedan Talijan, koji kaže kako već redovno posjećuje Kravicu.

 

Sličnog je mišljenja i gospodin iz Šri Lanke, koji kaže kako je ovaj hercegovački biser „otkrio“ na internetu. Rekao je kako uživa u lijepom prirodnom ambijentu, a jedina mu je zamjerka jer su putovi koji vode do vodopada „prestrmi“ za njegov ukus.

 

Podsjetimo, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima u poboljšavanju ponude. Vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom, a rasvjeta je postavljena i duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu.

 

Vodi se računa i o čistoći, pa smo danas na Kravici zatekli i ronioce koji su se upravo spremali početi s velikom akcijom čišćenja korita rijeke u kojoj će biti angažirano 20-tak ronilačkih klubova.

 

U fotogaleriji na www.radioljubuski.ba pogledajte što smo jučer zabilježili na Kravici