Home Gospodarstvo Načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić najavljuje: Kravicu će posjetiti 200.000 turista

Načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić najavljuje: Kravicu će posjetiti 200.000 turista

SHARE

U ovoj turističkoj sezoni očekuje se da Vodopad Kravice posjeti 200.000 turista, a broj posjeta iz godine u godinu je u porastu.

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo primila je u posjetu načelnika Općine Ljubuški Nevenka Barbarića.

Ministrica Đapo je kazala da Općina Ljubuški sa vodopadom Kravice predstavlja jedno od najvažnijih turističkih odredišta u našoj zemlji, prenosi Bljesak.info.

U ovoj turističkoj sezoni očekuje se da Vodopad Kravice posjeti 200.000 turista, a broj posjeta iz godine u godinu je u porastu.

Načelnik Barbarić upoznao je ministricu o poduzetim aktivnostima na unapređenju turističke ponude i naveo što još predstoji da se učini kako bi turisti bili zadovoljni, zatim povećani prihodi od turizma, a istovremeno i zaštitićena priroda.

Đapo je istaknula je da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma oduvijek podržavalo projekte i inicijative vezane za Vodopad Kravice, te da će i u budućnosti isto činiti, kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao i iskoristio za uvezivanje turističke ponude u Hercegovini, te na taj način zadržali turisti da borave duže u našoj zemlji.