Home Društvo Kiša spasila vatrogasce: Nebo se otvorilo nad Čvrsnicom, u Jablanici proglašeno stanje...

Kiša spasila vatrogasce: Nebo se otvorilo nad Čvrsnicom, u Jablanici proglašeno stanje prirodne nepogode

SHARE

Općinski načelnik Jablanice Salem Dedić je u skladu s preporukom viših organa i na prijedlog Općinskog stožera civilne i protupožarne zaštite donio je Odluku o proglašenju prirodne i druge nepogode na području MZ Doljani i MZ Jablanica II, priopćeno je iz Civilne zaštite HNŽ-a.

Time su se stekli uvjeti za angažiranje svih raspoloživih kapaciteta poduzeća i građana s područja Općine Jablanica i njihovo stavljanje u funkciju gašenja požara.

U tijeku jučerašnjeg dana, od ranih jutarnjih sati, na požarištu na planini Čvrsnici pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, šumari, planinari i GSS-a u nastavili su gasiti požar kako bi zaustavili prodor požarne linije na lokalitetu Veliko Sljeme i širem predjelu prema Plasi.

U popodnevnim satima na područje požarišta pala je kiša koja je dovela do stabilizacije stanja.

Podršku u snabdijevanju vodom i opremom, te u razmještaju ljudstva pružile su Oružane snage BiH.

Pripadnici Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Općine Jablanica posjetili su Logistički centar Federalne uprave civilne zaštite na lokalitetu Risovac, te uručili donaciju u hrani i piću.

U jutrošnjem izvješću,šef službe CZ Jablanica kaže, kako je na požarištu magla pa se stvarno stanje ne može točno utvrditi.