Home Nekategorizirano Mostar i Široki Brijeg: Mlade mise fra Zvonimira i fra Augustina

Mostar i Široki Brijeg: Mlade mise fra Zvonimira i fra Augustina

SHARE

Pošto je 25.lipnja 2017. zaređen za svećenika, fra Augustin Čordaš će u Mostaru proslaviti Mladu misu. Svečano misno slavlje bit će 23. srpnja u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u 11 sati, javlja Župa Posušje.

Pored fra Augustina, hercegovački fratri u zajedništvu s Božjim narodom obogaćeni su s još dva mladomisnička slavlja. Fra Alen Pajić proslavio je Mladu misu 16.7. 2017.

Fra Zvonimir Pavičić će u nedjelju 30. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu proslaviti svoju Mladu misu.

Fra Zvonimirovo mladomisničko geslo, koje je ujedno i geslo njegovih svečanih zavjeta u Redu Manje braće, glasi „Gospodine, svi te traže” (Mk 1, 37).

Fra Zvonimir je rođen 25. listopada 1989. u Mostaru, a odrastao je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu. Član je Hercegovačke franjevačke provincije. U crkvi Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu fra Zvonimir je 26. veljače ove godine, po rukama pomoćnoga biskupa banjalučkoga mons. Marka Semerena, zaređen za đakona. Za svećenika ga je, uz fra Alena Pajića, fra Augustina Čordaša i don Marina Krešića, zaredio biskup mons. Ratko Perić u nedjelju 25. lipnja 2017. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Fra Zvonimir je trenutno na službi u Međugorju.