Home Zanimljivosti Uvažili reklamaciju i poslali im crijep poslije 18 god

Uvažili reklamaciju i poslali im crijep poslije 18 god

SHARE

Dragojevići poslali reklamaciju na biber crijep kupljen 1999. godine, a “Potisje” iz Kanjiže je uvažilo zahtjev i poslalo šleper sa 11.700 komada novog krovnog pokrivača.

Kada su 1999. godine braća Danko (45) i Dalibor (44) Dragojević iz Srpca, potpomognuti sredstvima oca Milorada koji je radio u Njemačkoj, sagradili dupleks kuću u Srpcu, za krovni pokrivač koristili su biber crijep poznate srpske firme “Potisje” iz Kanjiže.

“Tačno 10.000 komada crijepa nabavili smo u Trgovinskom preduzeću “Centroprodukt” Srbac, ali smo se razočarali kada je posle četiri-pet godina počeo da dobija crnu boju, da se ljušti i puca, pa smo svake godine morali da mijenjamo i do 100 komada. Kada smo vidjeli da je to uzaludan posao, odlučili smo da u ovoj godini promenimo sav crijep. Kada je za to čuo komšija Mišo Rakić, sugerisao nam je da probamo sa reklamacijom, jer se na tu vrstu daje garancija na 32 godine”, priča Danko, koji je zaposlen u lokalnoj pošti u Kobašu.

Kako nisu sačuvali račun za nabavku crijepa, obratili su se vlasniku “Centroprodukta” Draganu Bečiću, koji je uspio da papire pronađe u arhivi i da uputi reklamaciju za crijep nabavljen prije tačno 18 godina.

“Da budem iskren, nisam vjerovao da će od toga biti nešto, ali je nadu podgrejao telefonski poziv predstavnika firme iz Kanjiže Zorana Bajića. On je najavio da u maju dolazi u RS i izrazio želju da nas posjeti, da se lično uvjeri u loš kvalitet crijepa i da to snimi kamerom. Tako je i bilo”, govori Danko.

Posle nekoliko dana, pričaju Dragojevići, Bajić se ponovo javio i rekao da je firma usvojila njihovu reklamaciju, prenose Večernje novosti.

“Početkom juna bio sam kod kuće kada je u dvorište stigao šleper sa 11.700 crijepova sa obrazloženjem da višak od 1.700 komada prodamo i plaimo radnike koji će ga postavljati “, kaže Dalibor.