Home Društvo FOTO: Ljubušaci podrškom projektu “Bolji život” pokazali da imaju veliko srce

FOTO: Ljubušaci podrškom projektu “Bolji život” pokazali da imaju veliko srce

SHARE

Da su djeca s posebnim potrebama važan dio društva te da im žele pomoći u prevladavanju svakodnevnih poteškoća pokazao je velik broj Ljubušaka i njihovih prijatelja dolaskom na humanitarnu akciju “Bolji život”. Akcija čiji je organizator obitelj Hrstić, vlasnik Cateringa “Hrstić”, zajedno s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” održana je sinoć u središnjem parku u Ljubuškom, a organizatori su prezadovoljni odzivom. Sva sredstva prikupljena tokom večeri kupnjom rukotvorina, slika, pićem i hranom te svaki dobrovoljni prilog je namijenjen pomoći u radu Udruge Duga. Njihov osmijeh je nagrada svima koji su pomogli.

Projekt „Bolji život“ organiziramo da bi pomogli udruzi Duga, čisto iz ljudske solidarnosti da osjete da nisu sami. Svaki čovjek je potreban tuđe pomoći, bila ona u financijskom smislu ili neka druga pomoć. Ali se ovdje radi o toploj ljudskoj pomoć da ti roditelji se lakše nose s problemom koji već imaju. Žao mi je što nigdje nitko ne spominje majke koje imaju djecu s posebnim potrebama. Mi majke koje imamo zdravu djecu znamo koliko nam treba vremena da ih odgojimo i da ih podignemo na noge, da im damo kruh u ruke, a koliko tek imaju ove majke, one su na margini, nitko ih ne primjećuje, nitko o njima ne govori. Daruje se zahvalnice za neke sporedne stvari, a ovo gdje su djeca s potrebama nitko ih ne doživljava. To je bila jedina motivacija, pomoći njima i njihovoj djeci“, rekla je Darinka Hrstić u ime organizatora projekta Bolji život.

Cijela priča krenula je od obitelji Hrstić i saznanja kako Udruga „Duga“ nema mogućnosti za samofinanciranje te da je njezinim članovima potrebna pomoć, stoga je odlučeno da sva prikupljena sredstva budu namijenjena za rad i djelovanje Udruge.

Prepun Gradski park dokaz je da je ovo samo jedan u nizu projekata kojim su Ljubušaci dokazali da oni imaju veliko srce. Malim odricanjem su omogućili veliki osmjeh na licima ove djece, svjesni i ponosni da to nisu učinili samo za njih nego i za sebe, jer tako uz njih svi mi postajemo bolji ljudi.

 

Humanitarna akcija: Prodaja slika

Sinoć se u parku nalazio štand na kojem su Perica Biško i Ivan Bebek Acan, članovi Foto kluba Fokus Ljubuški prodavali fotografije koje su slikali svojim fotoaparatima. Oni zaista uživaju u ljepoti koju slikaju svojim fotoaparatima, a vi uživajte u njihovim fotografijama na zidovima svojih kuća te tako pomozite udruzi Duga. Sav prihod od prodaje slika ide udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški.

 

[facebook https://www.facebook.com/pg/ljubuskiportal/photos/?tab=album&album_id=10155193989947025 photos=100 ]