Home Društvo Poginula žena koja je na prvoj crti branila Vukovar

Poginula žena koja je na prvoj crti branila Vukovar

SHARE

Vukovarska heroina Violeta Antolić (45) poginula je u utorak oko 17 sati u prometnoj nesreći što se dogodila nakon što je mercedesom E klase prebrzo ušla u zavoj Miševečke ulice na zagrebačkoj Peščenici. Kako je izvijestila zagrebačka policija, 45-godišnjakinja je automobilom sletjela s ceste i udarila u dvorišnu ogradu, nakon čega se automobil zarotirao i prevrnuo na krov, a Violeta je na mjestu poginula.

Priča Violete Antolić obišla je Hrvatsku nakon što je kao 21-godišnjakinja u ruke uzela pušku, ostavila trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta. Imala je posao u Kombinatu Borovo, živjela je s majkom i očuhom, ali to je nije spriječilo.

– Prva crta bila je na Sajmištu, mjestu gdje sam odrasla i živjela. Kad sam stigla, rekla sam da ne želim biti netko tko je zadužen za prvu pomoć, da ne želim biti bolničarka ili kuharica – otkrila je Violeta Antolić prije dva mjeseca u razgovoru s novinarkom mjesečnika Oluja. Nakon pada Vukovara vratila se po trogodišnjeg sina i s njim krenula u Velepromet u koji su četnici privodili ljude.

Razdvojili su me od sina, mislila sam da ću poludjeti. Po mene su došla četvorica i izudarala me pendrekom, puškom, štapom i nogama. Prvi udarac zadao mi je moj prvi susjed. Onesviještenu su me odnijeli u “sobu smrti” u kojoj su te večeri ubili četvero ljudi. U zadnji me čas od smrti spasio Ljubče Atanasov koji im je naredio da me prestanu zlostavljati. Nakon toga prebacili su nas u vojarnu u Mitrovicu gdje smo čekali razmjenu – rekla je tada Violeta. Bila je razmijenjena u prvoj grupi. Nakon izlaska iz srpskog logora sa svojim suborcima odmah se zaputila pomoći Hrvatima na Kupres. U ratu nakon kojeg se preselila u Zagreb dobila je čin narednice. U slobodno vrijeme družila se s dečkima iz rata, bavila sportskim ribolovom te trenirala kik-boks.

>>Žena poginula u slijetanju automobila s ceste

>>Ostavila sam trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta