Home Društvo FOTO: Tužna slika iz zraka nakon požara

FOTO: Tužna slika iz zraka nakon požara

SHARE

JB Studio Photo & Cinema je snimio katastrofalne posljedice požara na području općine Ljubuški. Na snimci se vidi opustošeno područje Mostarskih Vrata i Radišića.

 

Podsjećamo, požar je u srijedu izbio u Gornjim Radišićima proširio se od Krvnice prema Mrljanovcu i Sitomiru na Butorovicu. Vatrena stihija pred sobom je gutala borovu šumu i nisko raslinje dok su vatrogasci skupa s mještanima nadljudskim naporima vatru odmicali od kuća.

 

Požar je u jutarnjim satima djelomično zaustavljen kod prvih kuća u naselju Mrljanovac, ali se nastavio širiti prema Mostarskim Vratima. Hrabrim ljubuškim vatrogascima u gašenju požara pridružiti i vatrogasci iz ostale tri općine s područja županije – Gruda, Širokog Brijega i Posušja, a u poslijepodnevnim satima u gašenje požara su se uključila dva kanadera iz Hrvatske.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i ministar financija i potpredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević preko Vlade ŽZH i Uprave Civilne zaštite ŽZH uputili zahtjev premijeru RH Andreju Plankoviću i ministru Damiru Krstičeviću za slanje kanadera za pomoć u gašenju ovog požara te je potpredsjednik Sabora RH Milijan Brkić pružio je neizmjernu potporu i stavio se u potpunosti na raspolaganje kako bi se uz pomoć hrvatskih zrakoplova obuzdala vatrena stihija i ugasio ovaj požar.

izvor:ljportal.com