Home Društvo Evo zašto biste trebali koristiti maslinovo ulje u svojoj beauty rutini

Evo zašto biste trebali koristiti maslinovo ulje u svojoj beauty rutini

SHARE

Volimo ga u onim malenim zalogajčićima sa prepečenim kruhom i rajčicama, uz fete sira i u salatama. Riječ je o neodoljivom produktu maslina, njihovom ulju koje dokazano liječi, obnavlja, njeguje i još k tome je jako ukusno.

Osim što je predivno nasljedstvo zanata naših predaka i dio stoljetnih tradicija mnogih obitelji, maslinovo ulje ima još jedan zanimljiv nadimak koji povlači još iz antičkog doba, a to je ni više ni manje nego ‘tekuće zlato’, piše Modamo.info.

Od kose do kože, pomaže u svemu, a kako i zašto čitajte u nastavku.

KOŽA

#1 Njeguje kožu

Odličan za sve tipove kože, ovaj svojevrsni losion uz pomoć Vitamina E kojim je bogat čini kožu podatnom na dodir, a što ga čini još savršenijim je činjenica da se ne lijepi te ostaje na koži veoma dugo.

#2 Poboljšava zdravlje kože

Od akni do ozbiljnih problema s kožom, nema toga što ovaj dar prirode ne može riješiti.

#3 Pomaže u uklanjanju šminke

Puno ekonomičnija verzija sredstva koje uklanja šminku s vašeg lica, k tome još vaše lice njeguje i pravi je melem za osjetljivu kožu.

#4 Ima anti-age svojstva

Odgodite prikaz nekoliko godina na vašem licu uz pomoć jednostavne maske koja se sastoji od prstohvata morske soli, nekoliko kapljica limuna i 2 čajne žlice maslinova ulja.

#5 Odličan je balzam za usne

KOSA

#1 Čini ju zdravom

Maslinovo ulje koje sprječava gubitak kose, zajedno sa medom koje hidratizira te žumanjcima koji su odličan izvor proteina čini masku koja je vaš novi tajni recept za zdravu i lijepu kosu.

#2 Može biti vaš beauty tretman prije nanošenja šampona

Koji je odgovoran za veoma snažnu i sjajnu kosu. Nanesite maslinovo ulje pola sata prije pranja kose te omotajte ručnik oko glave. Tijekom kupanja isperite masku i uživajte u sjajnoj kosi.

ZDRAVLJE

#1 Poboljšava rast noktiju

Poslijepodne provedeno sa blaznicama natopljenima u maslinovom ulju tapkajući ih po svojim noktima jedan je odličan korak ka lijepim, urednim i zdravim noktima.

#2 Možete ojačati kosti

Mediteranska dijeto, zdravo, jer je dokazano da ljudi koji kroz svoju prehranu često unose maslinovo ulje imaju jake kosti.

#3 Pomaže u gubitku kilograma

Harvard potvrdio.