Home Šport Interview Martin Ivanković, osnivač udruge “BRUM” povodom 3×3 futsal turnira

Interview Martin Ivanković, osnivač udruge “BRUM” povodom 3×3 futsal turnira

SHARE

Nakon što je po prvi puta BRUM ove godine bio uključen u odlično organizirani Basket chelange 3×3 u Čitluku, ovoga puta su se odlučili otići korak dalje, te u Čitluku po prvi puta u svojoj organizaciji održati 3×3 turnir u futsalu.

BRUM 3 x 3″ Futsal turnir održati će se 26 i 27. kolovoza na igralištu među zgradama u Čitluku. O samoj organizaciji razgovarali smo s osnivačem Broćanske udruge mladih, studentom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i organizatorom brojnih turnira ali i futsal lige, Martinom Ivankovićem

Kako se došlo na ideju za organizacijom 3 na 3 futsal turnira kojega organizira udruga BRUM?

-Ideja za organizacijom ovoga turnira proistekla je na jednom od sastanaka kada smo vidjeli kako košarkaski turnir, Streetball 3×3 kojega smo ove godine organizirali, ostvaruje iznimne rezultate kroz posjećenost i zainteresiranost šire mase. Zašto ne nastaviti u istom ritmu.

Za one koji nisu upoznati, možete li kazati po kakvim pravilima se igra “BRUM 3x 3 FUTSAL TURNIR”?

-Turnir se igra na skraćenom igralištu sa malim golovima. Svaka ekipa igra sa 3 igrača u polju i dvije zamjene, a vremensko ogranicenje je 2×10 minuta. Zbog velike zainteresiranosti odlučeno je da se igra knockout sistemom, tj. ekipa koja izgubi odmah ispada iz natjecanja.

Tko se može prijaviti na turnir, koji sve uzrasti?

-Na turnir se mogu prijaviti igrači iznad 16 godina starosti, dok gornja granica nije postavljena, tako da i ovim putem pozivam sve koji su željni dobre zabave, sporta i druženja da se slobodno prijave i budu dio ove lijepe priče. Već sada su nam se javile neke ekipe iz okolnih mjesta i općina tako da se očekuje velika borba za pobjednička postolja.

Iako se u prvom planu druženje, sport i zabava, možete li ipak nešto kazati o kotizaciji za turnir, ali i o nagradnom fondu.

-Kotizacija za turnir je 50km po ekipi (10km po igraču) čime planiramo pokriti nagradni fond koji iznosi 800 KM. U slučaju da bude veliki broj prijavljenih ekipa, što svi u udruzi očekujemo, nagradni fond ce se povećati. Ovim putem pozivamo sponzore i ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nas podrže u okviru svojih mogućnosti, i da nam se jave, te nam na taj način olakšaju olakšaju organizaciju turnira. Višak novca, kao i uvijek do sada, BRUM će proslijediti u humanitarne svrhe.

Čitluk Streetball Challenge 2017, u čiju je organizaciju nedavno bila uključena i udruga BRUM, organiziran je na visokom nivou. Na njemu su nastupile brojne ekipe iz inozemstva. Što možemo očekivati od ovoga turnira budući da se organizira po prvi puta.

-StreetBall turnir je projekt kojim se svi ponosimo i koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve vise ekipa. BRUM je osnovan prije godinu dana i od tada smo organizirali dosta projekata i omogućili mladima da se aktivnije uključe u kreiranje sadržaja u svojoj Općini. Većina tih mladih su i do osnivanja Udruge bili dio organizacijskih timova za projekte koji su se organizirali u našoj sredini, a BRUM im je samo omogućio da se povežu i upoznaju istomišljenike koji će im pomoći i olakšati realizaciju projekata.

BRUM, Broćanska udruga mladih

Kao što sam već rekao i na ovom malonogometnom turniru očekujemo veliki odaziv i prijavljivanje ekipa iz šire okolice. Čitluk je sredina u kojoj nedostaje ovakvog sadržaja, a uz malo dobre volje i par entuzijasta mogu se učiniti velike stvari, što ce privući mnogo mladih u našu Općinu i ostaviti pozitivnu sliku o nama samima. Zato svi vi koji mislite da možete pridonijeti kreiranju raznolikog sadražaja, za razna dobra, slobodno se priključite nasoj Udruzi i ostavite svoj trag.

Kakav sadržaj udruga priprema van terena?

-Uz sam turnir organizirati ćemo i revijalnu utakmicu starih proslavljenih nogometaša iz naše Općine, bogate tombole, roštilj, piće, palačinke itd. Uglavnom za svakoga će biti ponešto. Bitno je samo da dođe sto više ljudi i podrže rad tih mladih ljudi, koji volenterskim radom i djelovanjem stvaraju predivnu priču koja će zasigurno potrajati!

U posljednje vrijeme vidljivo je kako udruga BRUM uz pomoć Općinskog vijeća mladih, kroz organizaciju raznih događaja, nastoji poboljšati društveni i kulturni život mladih u Brotnju. Od kolikog su značaja organizacija ovakvih događaja i koliko ih mladi u Brotnju prepoznaju?

-Nedavno smo u suradnji sa par drugim Udruga mladih u Općini osnovali Vijeće mladih s kojim ćemo surađivati u budućnosti i preko kojega ćemo pokušati dobivati sredstva na raznim natječajima u državi. Dio politike moramo biti i od toga ne bježimo, ali pokušat ćemo ostati politički nepristrani, s tim da s političkim vodstvom u Općini imamo jako dobar odnos, koji planiramo jos vise produbiti u naredom periodu, kazao je na kraju razgovora za Hercu, Martin Ivanković, koji se na kraju i zahvalio svima koji podržavaju rad BRUM-a.

Ovim putem želim reći i jedno veliko hvala svima, koji na bilo koji način podupiru rad naše Udruge, jer jedino zajedno možemo uspijeti i olakšati jedni drugima.