Home Zanimljivosti Kako u dva koraka proširiti traperice koje su se skupile

Kako u dva koraka proširiti traperice koje su se skupile

SHARE

Iako znate da je pravilo ne ubacivanja pantalona i traperica u mašinu za sušenje najbitnije, nekim čudom svaku put uspijete da ih ubacite zajedno s ostalim stvarima.

Rezultat sušenja – skupljene pantalone u koje ne možete ući. U stvari, vi možete da uđete u njih, ali vam je potrebno neko vrijeme da bi ih prilagodili vašem tijelu, što znači kako pred izlazak nastupaju skokovi, čučnjevi, ležanje na krevetu da biste ih zatvorili i mnoge druge “akrobacije”.

Međutim, ovo ne mora više biti problem! Iako ste mislili da je širenje (ili rastezanje) pantalona jedna nemoguća stvar, mi smo riješili da vam pokažemo suprotno i kako je dovoljno samo nekoliko minuta da dođete do savršene veličine vašeg omiljenog para traperica.

Šta je potrebno da uradite…

Prvi korak

Na mjesta gdje su vam se traperice najviše skupile (uglavnom su to pojas, koljena, i dio oko listova), nanesite pozamašnu količinu vode, kako bi se materijal natopio. Naravno, nemojte pretjerati u tome, da biste ih mogli brzo osušiti.

Drugi korak

Upotrebite mišiće ruku i kratkim pokretima počnite sa istezanjem materijala. Ne brinite, možete upotrebiti svu snagu, jer se sigurno neće pocijepati! Vaše uske traperice su vraćene u “originalno stanje” i sada ih možete bez problema obući i nositi. Trik je toliko jednostavan, da nećete vjerovati kako uspijeva! .