Home Društvo Ornela Vištica o muškarcu iz snova, nepokolebljivoj vjeri u ljude i istinskom...

Ornela Vištica o muškarcu iz snova, nepokolebljivoj vjeri u ljude i istinskom bogatstvu

SHARE

alentirana Ornela Vištica lijepa je, mlada i perspektivna 27 – godišnja akademska glumica u čijem srcu uvijek živi sreća. Iako je lani prekinula vezu s RTL-ovim direktorom fotografije Igorom Zelićem, Ornela i dalje gorljivo vjeruje u ljubav. U otvorenom razgovoru za Cover Style ispričala nam je kako zamišlja svog princa na bijelom konju, gdje pronalazi svoj nutarnji mir,  koje je uspomene vežu na rodnu Hercegovinu, te zbog čega joj se ljetos ponovno vratila vjera u ljude…

Ljeto je na odmaku, no vidimo da ste još malo uhvatili sunčanih dana u Makarskoj. Kako Vam je izgledao odmor ove godine i gdje ste sve bili?

Zbog prirode posla kojim se bavim, moji dani za odmor znaju varirati te se promijeniti u zadnji trenutak. Zna se dogoditi da snimam za vrijeme kad drugi odmaraju, vikendima, kasno u noć, rano ujutro, ljeti… A ponekad se zna dogoditi da se cijeli tjedni raspored izmjeni u posljednji trenutak. Recimo, nedavno sam bila na snimanju u Velikoj Britaniji, a za putovanje sam saznala nekoliko dana ranije. Uz cijeli užurbani tempo nisam odgodila niti jedan dan snimanja te nijednu predstavu i kazalištu dosad. Ovo ljeto sam uspjela obići Boka kotorski zaljev i malo mjesto za odmor- Perast, hrvatsku obalu, Opatiju, Pulu, Rijeku, otočiće, Pelješac, Korčulu, Makarsku rivijeru. Opet, ne mogu reći da je to bio potpuni odmor jer je mobitel stalno bio uz mene.

 

 

Ponosna ste Hercegovka i to često napominjete. Koje Vas uspomene najviše vezu uz rodni kraj i djedovinu?

Vjerujem da bismo svi trebali pamtiti mjesta u kojima smo rođeni i odrasli. Lijepe me uspomene vežu za Hercegovinu… Ponajprije za djetinjstvo uz rijeku Trebižat kod bake na selu, zatim Mostar, grad u kojem se spajaju ili ne spajaju svjetovi kako ja volim reci, taj grad neobične svjetlost, kako bi rekao Ivo Andrić.

Nije tajna da ste jedna od rijetkih poznatih osoba koja je gorljiva u svojoj vjeri. Što je za Vas duhovni rast i odlazak u Međugorje?

Vjera je za mene vrlo intimna stvar i ne volim pretjerano o tome govoriti. Što se tiče Međugorja to je mjesto mira, ljubavi i neobjašnjive tišine i volim ga posjetiti. Smatram da ljepota današnjeg čovjeka leži u nutrini. Ne znam koliko je danas moderno brinuti o svom unutarnjem stanju, ali smatram da je vrlo korisno. Niste bogati ako imate novac na računu, niti ste lijepi ako imate modernu haljinu i nekoliko slojeva šminke na sebi. Bogati ste i lijepi samo ako vam je duša čista i ako u njoj živi ljubav.

 

 

Od kako ste se pojavili u medijima i javnom životu prati Vas glas jedne od najfatalnijih mladih žena. Kako Vi gledate na ljepotu?

Ljepota je za mene dubina površine.

Osim što ste diplomirana glumica s uspješnom karijerom, imate li još neku strast ili talent?

Ovisi o situaciji – volim putovanja avionom, brodom ili autom, istraživanja, veliki sam gurman i volim svašta isprobati, ali i kuhati, volim prirodu, djecu, more.

 

 

Zbog prirode posla normalna je zanimacija javnosti za Vaš privatni život. Izjavili ste nedavno da još čekate princa na bijelom konju. Kakav Vas tip muškarca može privući i što za Vas znači ljubav?

Ne mora biti princ, nek’ samo bude čovjek. Iskren čovjek

Jeste li zaljubljive prirode i volite li trenutačno?

Trudim se uvijek da u mom srcu živi ljubav.

 

 

Vjerujete li u jednu istinsku ljubav i razmišljate li o braku i obitelji?

Vjerujem u ljubav. Ne mislim da se uz nju trebaju vezati brojke. Glupost je razmišljati o tome može li se voljeti jednom ili pet puta, važno je da možete voljeti. Sve ostalo je suvišno.

Koliko biste djece voljeli imati i što mislite kakva ćete biti majka?

Često me pitaju o braku i djeci, pa ja znam reći – s obzirom na to da se danas ljudi svrstavaju u kojekakve ladice – onda neka ja budem u onoj ladici gdje postoji – obitelj, djeca, glumački poziv i jednostavan život.

 

 

Kako izgleda Vaš dan iz snova i kako se odmarate?

Trudim se svaki dan biti nasmijana. Puno smijeha i pozitive.

Imate li neke male rituale koje prakticirate svaki dan? Od jutarnje kave do čitanja omiljene knjige?

Nemam nekakve posebne rituale, ujutro recimo rijetko pijem kavu, više volim čaj i med, a navečer uglavnom neko dobro vino.

 

 

Početkom kolovoza Vam je pozlilo na odmoru te se završili na hitnoj u Orebiću. Kako Vi reagirate kad je nekome potrebna pomoć?

Volim pomagati ljudima i lijepo je kad se to vrati kad je potrebno. Zahvalna sam na svemu.