Home Gospodarstvo IDUĆE GODINE MOGUĆI LETOVI MOSTAR – ZAGREB

IDUĆE GODINE MOGUĆI LETOVI MOSTAR – ZAGREB

SHARE

“Načelno je dogovorena mogućnost da se povezanost između Mostara, hercegovačkog središta i Zagreba uspostavi u ljetnom redu letenja već od 1. travnja 2018.”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara nakon što je gradonačelnik Ljubo Bešlić razgovarao u Zagrebu s Olegom Butkovićem, ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske.

Bešlić je tom prigodom naglasio kako su gradske vlasti Mostara i Zračna luka Mostar zainteresirane za uspostavu zračne veze između Mostara i Zagreba, a predložio je da to bude barem dva puta tjedno.

Istaknuto je, između ostalog, tijekom razgovora na radnom sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH kako preostalo vrijeme treba dodatno iskoristiti i da Zračna luka Mostar otkloni određene nedostatke kako bi se ovaj projekt mogao realizirati u interesu svih strana.

“U cilju realizacije ovog projekta, za otprilike mjesec dana trebao bi se održati novi radni sastanak”, navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo, u svibnju je Federalna vlada odobrila sredstva za modernizaciju mostarske zračne luke. JP-u Zračna luka Mostar odobrila je 430.000 KM tekućeg transfera za subvencije tekućih troškova za 2017. godinu. U usvojenom Programu utroška sredstava kapitalnog transfera za 2017. godinu za JP Zračna luka Mostar u iznosu od 1.570.000 KM, za proširenje platforme je predviđeno 1.150.000 KM, izradu projektne dokumentacije 60.000 KM, opremu za prihvat i otpremu aviona 160.000 KM, sanaciju manevarskih površina 60.000 KM, instaliranje naplate parkinga 50.000 KM, nabavu informatičke opreme 10.000 KM i za izgradnju cargo objekta 80.000 KM.