Home Društvo Svaki otac koji ima kćer ovo obavezno mora pročitati!

Svaki otac koji ima kćer ovo obavezno mora pročitati!

SHARE

Bret Spears, kolumnist The Huffington Posta i otac djevojčice, odlučio je upozoriti sve buduće očeve na emocije koje je doživo i koje su ga promijenile nakon što je postao otac djevojčice.

Prosječni ljudi imaju naviku da se pretvaraju u divlje preljubnike kada saznaju da će dobiti kćer. U mom slučaju dane su mi mnoge preporuke kakav bi otac trebao biti ili kako bi se trebao osjećati.

Evo nekoliko stvari za koje me nitko nije pripremio. Ako ste se ikad zapitali što se događa u srcima i umovima roditelja kćeri razmislite o ovom popisu kao svojevrsnom prikazu očeve duše.

Niko mi nije rekao da će tako brzo početi primjećivati dečke

Kao i većina očeva, jako sam zaštitnički nastrojen i smatrao sam da su muškarci predatori, a djevojke žrtve.  Sve se to promijenilo jedne noći u teretani, kad je moja kćerka Marija Gracezgrabila moju ruku i ozbiljno izgovorila: “Tata, vidiš li tog dječaka tamo? Volim onog dječaka! “

Dok smo pijuckali glatke kolače u kafiću s teretanom, ona se neprestano okrenula da vidi gdje je on i pažljivo ga promatrala. U jednom je trenutku došao do stola. Njegovo je ime bilo Harrison, a za nju je bio pristojan, vedar i ljubazan. Zračio je ljubaznošću i  s ljubaznošću i  poštovanjem.Konobar je imao 19. godina, a ona tri.

Niko mi nije rekao da se još više mogu zaljubiti u svoju ženu

Zbog kćeri puno bolje razumijem svoju ženu. Naime, često mi nije bilo jasno zašto se moja supruga toliko rastuži kada nam propadnu neki planovi, a onda sam shvatio da to isto radi i naša kćer. Budući da su osjećaji moje mezimice potpuno nevini i čisti, bio sam primoran shvatiti kako se dijete osjeća kada mu propadnu planovi. Radeći to, shvatio sam da se i moja žena vjerojatno slično osjeća. Zavolio sam je još više jer ona to zaslužuje.

Niko mi nije rekao da će me kćer pretvoriti u feminista.

Čim mi se rodila kćer, postao sam feminist.

Niko mi nije rekao što me čeka s druge strane ljubavi i nježnosti

Ono što me čekalo bili su bijes i ljutnja. Kćer me mota oko malog prsta kada god poželi i to je najveća ljubav na svijetu. Iako se budućim očevima koji očekuju kćer često govori: `Misliš da znaš što je ljubav, ali tek ćeš vidjeti`, nitko im ne govori što je `s druge strane`. Naime, često sam šetao s kćerkicom u kolicima i bio toliko zaštitnički nastrojen da sam se bio spreman potući sa svakim tko bi joj čak i pomislio presjeći put.Nisam mogao pojmiti da mojoj mezimici nešto nedostaje, a da to kod mene ne izazove osjećaj ljutnje.

Niko mi nije rekao da je “Butterfly kisses” najbolja pjesma na svijetu

Veliki američki hit govori o ljubavi oca i kćeri. Naime, iako je većini muškaraca prenježna, pa čak i smiješna, shvatio sam značenje tek kada sam postao otac.

Niko mi nije rekao koliko je roza boja moćna

Nebrojeno puta je moja mezimica grcala u suzama jer je njezin rozi tanjur u perilici za pranje posuđa. Kada smo je pitali što želi za Novu godinu, rekla je psića. Ali, ne bilo kakvog – mora biti rozi.

Nisam vjerovao da djevojčice planiraju vjenčanje od najranijih dana

Svaki komad bijelog materijala u kući može postati povod da se odglumi čitavo vjenčanje i to do u detalja. U početku je bilo slatko, ali kad je počela da glumi udaju za prijatelja iz vrtića, prestalo je biti nevino i slatko. Svaki komad bijelog platna u našem domu s pretvarao u vjenčane probe.

Niko mi nije rekao koliko ću biti razočaran kada se poželi udati za prijatelja

U početku je glumila da se udaje za tatu. Ali, kada je moje mjesto zauzeo prijatelj iz vrtića, počeo sam se osjećati iracionalno, shrvano i slomljeno.

Niko mi nije rekao da ću uživati u čajankama

I to ne samo u čajankama već i u lakiranju noktiju, pedikuri, presvlačenju i češljanju.

Iako sam svjestan da će mnogi sve ovo smatrati smiješnim ili glupim, ipak mislim da će očevi koji imaju kćeri shvatiti o čemu pričam.