Home Društvo Od sutra useljenje u SC Mostar: Ministar Toni Kraljević potvrdio da će...

Od sutra useljenje u SC Mostar: Ministar Toni Kraljević potvrdio da će studenti iz ŽZH plaćati 156 KM kao i drugi

SHARE

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru od sutra 1. rujna otvara svoja vrata studentima starijih godina mostarskog Sveučilišta. Studenti koji su prema Natječaju, kojeg je raspisao Studentski centar Mostar, zadovoljili uvjete za novu akademsku 2017./18. od sutra mogu useliti, stoji u priopćenju Sc-a Mostar.

Studentski centar navodi kako mjesečne stanarine za studente ostaju kao i ranijih godina, u iznosu od 156,00 KM za sve studente neovisno iz koje županije dolaze. Iznos od 156,00 KM mjesečno također plaćati će i studenti koji dolaze iz Republike Hrvatske i ostalih susjednih zemalja.

„Studenti iz Republike Hrvatske ranije su plaćali nešto veći iznos od studenata iz Bosne i Hercegovine, od ove akademske godine svi studenti imaju ista prava i truditi ćemo se da tako ostane i na dalje“, kazala je za pogled.ba glasnogovornica Studentskog centra, Anita Glibić.

Natječaj za brucoše kreće od sutra, 1.rujna, gdje se očekuje velik broj aplikacija studenata, stoga uprava Centra poziva sve zainteresirane da se za eventualne upite obrate nadležnom sektoru za smještaj studenata, stoji u priopćenju Studentskog centra Mostar.

Budući da je Radio Ljubuški imao dosta upita studenata iz ŽZH vezano za plaćanje studentskog smještaja, potpredsjednik Vlade i ministar financija u Vladi ŽZH Toni Kraljević za naš je radio izjavio  kako će svi studenti s područja ŽZH imati jednake uvjete odnosno subvencioniranu cijenu stanarine u iznosu od 156 KM obzirom da je ministarstvo financija transferiralo 225 000 KM na račun SC Mostar od Proračunom predviđenog tekućeg transfera u iznosu od 300 000 KM za ovu svrhu u tekućoj 2017. Godini. Preostali iznos od 75 000 KM bit će plaćen u sljedećem tjednu, rekao  je Kraljević za naš Radio.