Home Društvo VIDOE Neobična proslava: Svatovi na motokultivatorima prodefilirali gradom u BiH

VIDOE Neobična proslava: Svatovi na motokultivatorima prodefilirali gradom u BiH

SHARE

Neobična proslava 30. godišnjice braka obradovala je prije nekoliko dana mještane Prnjavora, gdje su bračni par Romko i Gordana Muzeka na neobičan način obilježili jubilej.

Naime, njih dvoje već godinama žive i rade u Austriji, a posjetu Prnjavoru iskoristili su da obilježe zajednički život, no prvobitni plan da uz mirni ručak s prijateljima proslave 30 godina braka promijenio se kada su im kumovi odlučili prirediti iznenađenje, prenosi Prnjavor.info.

“Prije 30 godina (29.08.) u Prnjavoru moj suprug i ja smo se vjenčali. Trenutno boravimo u Austriji na privremnom radu, a posjetu Prnjavoru smo iskoristili i kako bismo obilježili naših 30 godina braka. Planirali smo to obilježiti simbolično, jednim ručkom u krugu naših najdražih. Iako smo imali želju otići u neki od restorana, naši kumovi, inače i naše prve komšije Pero i Snježana Petrešin, su nas ubijedili kako to treba napraviti u dvorištu naše kuće, na šta smo mi i pristali“, ispričala je Gordana Muzeka.
Bračni par Muzeka nije ni slutio šta im njihovi kumovi spremaju. Od prvobitno planiranog ručka, za kratko vrijeme, bez znanja Gordane i Romka, oni su organizirali svatove koji su prodefilovali ulicom u kojoj bračni par živi, čime su slavljenike vratili trideset godina unazad kako bi se svi zajedno sjetili kako je to bilo 29.08.1987. kada su Gordana i Romko jedno drugom rekli da.

“Nismo mogli ni pretpostaviti šta nas očekuje. Kumovi su nam rekli kako trebamo otići u grad na dva sata, kako bi oni priprmili sve u našem dvorištu. Po povratku dočekalo nas je prijatno iznenađenje ispred kuće. Tu su bila dva motokultivatora, okićeni, pa je svadba mogla početi“, kazuje kroz smijeh Gordana.
Slavljenici Gordana i Romko okićeni, baš kao prije 30 godina, na jednom motokultivatoru, te njihovi kumovi, i ostala rodbina na drugom, krenuli su niz ulicu. Izgledalo je sve kao prije 30 godina, kada su ovo dvoje Prnjavorčana stupili u brak. Nakon zanimljive i neobične vožnje ulicom, uz ručak, pjesmu i pokoju čašicu, u dvorištu porodične kuće veselje je nastavljeno do duboko u noć.