Home Društvo Zabranili zastave bh. Hrvata na utakmici, Posušani i Mostarci ih ipak ‘prošvercali’

Zabranili zastave bh. Hrvata na utakmici, Posušani i Mostarci ih ipak ‘prošvercali’

SHARE

Krajnje neugodno bilo je nekolicini gledatelja, bh. Hrvata, prije i za vrijeme pretposljednjeg košarkaškoga susreta sa Španjolskom kada su se suočili s krajnje čudnim propisima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da ne mogu unositi zastave s obilježjima drugih država na utakmice osim onih koje se odnose na dvije reprezentacije koje se nadigravaju pod koševima, piše Večernji list BiH.

Kao i svugdje, tih propisa nisu se baš svi držali kao “pijan plota”, ali na jednom od ulaza, gdje je bilo i navijača kockastih, došlo je do problema. Naime, prigodom ulaska u modernu dvoranu Polyvalent Hall u Cluju, koja prima 10.000 ljudi, na Europskom košarkaškom prvenstvu u Rumunjskoj “redari” su oduzimali hrvatske zastave hrvatskim navijačima koji su na njima imali ispisana mjesta i gradove iz BiH.

Samir i Cosmin

Jednako su te zastave kao i na ranijim brojnim sportskim događajima diljem svijeta bile s napisima Mostara, Neuma ili Posušja… No, ovoga puta to je zasmetalo nekima od redara i službenih osoba iz FIBA-e. Kako su nam potvrdili sugovornici koji su više dana na tome natjecanju i prate svaku utakmicu, na jednome od ulaza upravo je jedan od službenika inzistirao da se uklone takva obilježja i zastave: “To je bio neki Samir s kojim smo razgovarali i čije je ime pisalo na akreditaciji”, rekao je za Večernjak jedan od sugovornika.