Home Društvo Policija u noćnoj akciji otkrila što se događa roditeljima iza leđa

Policija u noćnoj akciji otkrila što se događa roditeljima iza leđa

SHARE

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom protekla dva vikenda policijski službenici, samostalno, te u suradnji s drugim službama proveli su preventivno-represivne aktivnosti u odnosu na rizična i neprihvatljiva ponašanja djece i mladih kao i sprječavanje kaznenih djela i prekršaja na njihovu štetu, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Aktivnosti su bile usmjerene na mjesta i objekte prepoznate kao rizične u lokalnim sredinama. Cilj provedenih aktivnosti bilo je uočavanje i sankcioniranje svih oblika neprihvatljivog ponašanja posebno kršenje zabrane prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima. Policijski službenici postupali su i po problematici zlouporabe droga, rizičnih ponašanja u prometu, kontrole posjeta kladionicama kao i nadzora noćnih izlazaka maloljetnih osoba nakon 23 sata bez pratnje roditelja ili osobe od povjerenja.

Tijekom navedenog perioda u sedam slučaja utvrđena je i sankcionirana prodaja i usluživanja alkoholnih pića maloljetnicima, te u jednom slučaju prodaja duhanskih proizvoda. U nedozvoljenim noćnim izlascima zatečeno je 39 osoba ispod 16 godina, te jedna osoba u ilegalnom korištenju droga. Devet osoba kao mladi vozači zatečeni su kako upravljaju motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a tri osobe prije stjecanja prava na upravljanje.

Izvršen je obilazak većeg broja objekta, javnih mjesta i prostora u zonama obrazovnih ustanova, a sve u cilju podizanje svijesti i odgovornosti, radi zaštite života, zdravlja i opće sigurnosti djece i maloljetnika, a posredno i svih građana.

Policija će i dalje sukladno ovlastima i prioritetima u suradnji s drugim službama nastavit s provođenjem aktivnosti.

Iz policije isto tako ističu i važnost roditelj posebno u nadzoru noćnih izlazaka, kao i pravnih i fizičkih osoba u djelu koji se odnosi na poštivanja zakonskih odredbi kojima se štiti zdravlje i sigurnost mladih zabranom prodaje alkohola i duhanskih proizvoda i onemogućavanjem posjećivanja kladionica.