Home Društvo SLOVENCI OTKRILI: Plenkovićev otac živi u Rogaškoj, profesor je u Mariboru, oženjen...

SLOVENCI OTKRILI: Plenkovićev otac živi u Rogaškoj, profesor je u Mariboru, oženjen je Slovenkom!

SHARE

Mariborski dnevnik Večer otkrio je vezu premijera Andreja Plenkovića s Mariborom i Slovenijom, jer Plenkovićev otac Mario Plenković već godinama živi u Sloveniji.

Otac hrvatskog premijera na mariborskom Fakultetu za elektroniku, računarstvo i informatiku predaje komunikologiju, a u Mariboru je prije stotinu godina živio i njegov pradjed, poznati vinar s Hvara.

S drugom suprugom, sveučilišnom profesoricom Vlastom Kučiš, Mario Plenković živi u Rogaškoj Slatini, a taj dio Slovenije, Rogašku i Maribor, ispričao dr. Plenković za mariborski dnevni list Večer, odlično poznaje i njegov sin Andrej, jer ne prođe puno vikenda kada je Andrej u Zagrebu a da ga ne posjeti u Sloveniji.

“Volim živjeti u Sloveniji. Mirno je i ugodno, baš kao i vrijeme mog odrastanja na Hvaru, gdje je Andrej kao dijete ljeti redovito dolazio iz Zagreba, gdje sam živio s prvom ženom Vjekoslavom”, ispričao je Plenković, koji je u Sloveniji ostvario zavidnu akademsku karijeru.

Auto je 16 stručnih knjiga i više od 700 strukovnih bibliografskih referenci te jedan je od osnivača studija komunikologije u Mariboru, piše mariborska Večer.

Iako Slovenci pišu da je primjerov otac oženjen Slovenkom, Vlasta Kučiš je Hrvatica. Porijeklom je iz mjesta Rogatec, naselja uz granicu s Hrvatskom, u većini naseljeno Hrvatima. Zagrebačka je studentica, a osim na Sveučilištu u Mariboru profesorica je i na Sveučilištu u Zadru.