Home Nekategorizirano Kamena ljepotica bivšeg hajdukovca među najljepšim europskim kućama za odmor: A tek...

Kamena ljepotica bivšeg hajdukovca među najljepšim europskim kućama za odmor: A tek kada počastim goste domaćim mesom ispod peke i vinom! Nema vam tu greške…

SHARE

Ruralni turizam definitivno je zarazio Imotsku krajinu. U selima se obnavljaju napušteni i razrušeni objekti, pa se uređuju prelijepe kuće za odmor, grade se luksuzne vile s bazenima, teretanama, biljarskim dvoranama i teniskim terenima. Uložili su Imoćani zarađene milijune u smještajne objekte i dizali kredite, a sada se čini da nisu pogriješili.

Informacija da je vila “Gudelj Podbablje” u vlasništvu Hrvatina Gudelja, nekadašnjeg nogometaša “Hajduka” i “Zadra” ušla među šest najljepših europskih obiteljskih kuća za odmor, mnoge je ugodno iznenadila.

U Podbablju Gornjem danas će se sa zanimanjem osluškivati vijesti iz Berlina, gdje će se odlučivati o dobitniku ugledne turističke nagrade.

Nakon igranja u mnogim klubovima diljem Europe, od Ukrajine do Farskih otoka, Gudelj se skrasio u rodnom selu. Imao je početni kapital, izgradio kuću i počeo je iznajmljivati vilu na osami, kilometrima od buke.

– Nikada nisam promislio da će moja kuća jednoga dana biti među šest najboljih u Europi, prva iz Hrvatske u toj konkurenciji. Stručnjaci su propisali kriterije: izgled, komfor, sadržaji, hrana, te ono najvažnije – čisto ekološko okružje, mir, tišina i priroda. Mislim da je to presudilo. Smatrao sam da je ljudima pun kufer mora i gužve, i da ima imućnih obitelji u Europi koji žele ovakav tip smještaja – ističe potencijalni laureat kontinentalnog priznanja.

Prema njegovim riječima, cijela kuća je ručni rad, svaka stepenica i detalj su od domaćeg podbabskog kamena, a svaki drveni detalj od drva iz obližnje šume.

– A tek kada počastim svoje goste domaćim mesom ispod saća, povrćem i vinom, nema greške – dodaje Gudelj uoči izbora.

– I ovo uvrštenje među šest najboljih je fantastičan rezultat. Nimalo se ne opterećujem hoću li biti prvi ili drugi. Na meni i mojoj obitelji je da još dovršimo teniski teren, pa da kompletiram sve sadržaje oko kuće. Nisam se sam prijavio za to natjecanje, ne znam tko me je nominirao. Možda i neki moj gost – ističe bivši hajdukovac.

U njegovoj vili većinom se odmaraju obitelji s djecom. Kada se prije pet godina počeo baviti iznajmljivanjem, imao je popunjenost od desetak tjedana godišnje, danas gotovo dvostruko, i to u razdoblju od svibnja do kraja rujna.

– Vraćaju mi se gosti, oni iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Francuske… Već sada rezerviraju smještaj za sljedeću sezonu – zaključuje Gudelj.

Slobodna Dalmacija