Home Crna kronika Brat ubio mlađu sestru (14): ‘Okaljala je obiteljski obraz’

Brat ubio mlađu sestru (14): ‘Okaljala je obiteljski obraz’

SHARE

Mladić se ne kaje zbog ubojstva svoje mlađe sestre, već je navodno na policijskom ispitivanju rekao da je djevojčica ‘okaljala obiteljski obraz i ponos’.

Dobro je što je mrtva, bile su prve riječi 18-godišnjaka iz Beča, koji je u ponedjeljak ujutro nasmrt izbo svoju mlađu sestru (14). Sam se prijavio policiji, koja još uvijek istražuje motiv ubojstva. Djevojčica je ujutro pošla sama u školu, a brat ju je zaskočio na ulici i odvukao u haustor.

Preminula je na licu mjesta od ubodnih rana. Pozadina šokantnog zločina otkriva da su djeca afganistanskog podrijetla i da je djevojčica nedavno otišla od kuće u bečki Centar za socijalnu skrb, jer se osjećala ‘pod pritiskom’. Navodno su joj roditelji branili izlaske i upoznavanje novih prijateljica.

– Napad je bio potpuno neočekivan i šokantan. Da smo znali što stariji brat sprema, ne bismo je pustili samu u školu, izjavila je glasnogovornica Centra. Navodno je riječ o šerijatskoj pravdi. Šerijat se poistovjećuje sa smrtnom kaznom, kamenovanjem, odsijecanjem ruku ili bičevanjem, nepoštivanjem žena, općenito – s kršenjem ljudskih prava i nedostatkom sloboda u muslimanskom svijetu.