Home Društvo Mjesto u kome se Ornela Vištica zaljubila na prvi pogled

Mjesto u kome se Ornela Vištica zaljubila na prvi pogled

SHARE

Uprkos kiši i sve hladnijem vremenu stari grad Kotor vrvi od turista. Krivudavim ulicama čuju se mnogobrojni jezici svih djeelova svieta, jer kruzeri koji svakodnevno uplovljavljaju u Bokokotorski zaliv dovode hiljade turista.

20170921_132749

 

Uprkos tome što je zaliv devastiran i što niču spratnice, a u starom gradu pojavljuju se moderne terase koje narušavaju izgled grada  koji je Unesko uvrstio u svoju baštinu, postoje i ona mjesta koja su zadržala svoj prvobitni izgled.

20170921_135356(1)

Jedno od takvih je i malo ostrvo Gospa od Škrpjela koje se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv preko puta Perasta.

ornela

Oduševljena tim gradićem koji je stariji od Kotora i ostrvom neslućene ljepote lijepa glumica Ornela Vištica koju ste upoznali u seriji „Larin izbor“ na svom fejsbuku je napisala:

– Ima jedno malo mjesto u kojeg sam se zaljubila na prvi pogled kad sam zbog posla morala da boravim u njemu i od tada dođem kad god stignem…Mjesto se zove Perast i nalazi se u Boka kotorskom zalivu. Magično je i čarobno. Na slici se nalazim na ostvu Gospa od Škrpjela, od hridi. Danas kad imate puno površnosti, puno kvantite, trazite kvalitet.

Kad imate puno forme i neukusa, onda ste zapravo željni sadržaja, nečeg posebnog i izvornog. Nešto gdje postoje samo kamene kuće, dva mala ostrva i predivni ljudi…
Mjesto koje ima nevjerovatnu priču i oistoriju i naravno Uneskovu zaštitu…- napisala je Ornela.